La nova edició de Gastrónoma arriba amb moltes novetats

Demà arranca a Fira València i al programa La Graella de Radio Siete es van avançar les novetats que porta per aquest any

Gastrónoma
El director de Gastrónoma, Alejandro Roda, i la directora de continguts, Maje Martínez, amb l'equip de La Graella

Del diumenge 10 fins al dimarts 12 viurem una nova edició de Gastrónoma a Fira València. Una cita amb la cultura gastronòmica valenciana que va ser protagonista ahir al primer programa radiofònic de La Graella a Radio Siete.

El director de Gastrónoma, Alejandro Roda, i la directora de continguts d’aquesta fira, Maje Martínez, han passat pels micròfons d’aquest espai i han avançat les principals novetats que, aquesta nova edició, ens regalarà a partir de demà.

Des del diumenge fins al dimarts, xefs rellevants com Ricard Camarena, recentment guardonat com a Millor Cap de Cuina 2018 i, també, Quique Dacosta, Kiko Moya, Miriam de Andrés, Begoña Rodrigo, Joan Roca i, fins i tot, el reconegut internacionalment, José Andrés, passaran durant aquests tres dies per la fira.

En este sentit, Alejandro ha assegurat que, aquesta, “és la millor edició de la nostra història”, i ha remarcat que “des de l’inici de setmana estem amb cartell complet”.

Una edició on tornarem a viure espais com el del pa, que compta amb un dels fòrums més importants de la matèria a nivell nacional o el stand del cafè, amb tallers, formacions…

No obstant això, “aquest any creixem en espais”, ha ressaltat la directora de continguts de Gastronoma i, entre les principals novetats, “ Be sweet on aposta per un fort protagonisme de l’alta pastisseria a l’igual que també l’espai de l’arròs de D.O. València perquè hem decidit que tinguera el seu espai propi, és un ingredient molt arraigat a la nostra terra i culturalment molt importat”, ha indicat Maje.

En quant a l’Espai Gastronòmic podrem descobrir la cultura més tradicional, el producte Km 0, amb ponències de diferents productors.

Altra de les novetats d’aquest any és la Gastronomia Digital, un espai dedicat a la revolució digital i a les xarxes socials, degut al gran pes que, cada vegada més, tenen sobre l’entorn gastronòmic.

La part més experiencial arriba amb l’espai Restaurante Gastronómico

Una edició en què s’aposta per una part més experiencial amb un pop up, “és l’edició zero d’aquest espai, estem tastant a vore com funciona”, ha dit Maje i ha assenyalat que “des de els que portem avant Gastrónoma tenim un fort compromís d’anar evolucionant i posicionant la fira com una fira gastronòmica on es fan coses diferents”.

Restaurante Gastronómico té la finalitat de traslladar les cuines de primer nivell a Gastrónoma i, així, la gent que visite la fira puga viure una experiència degustant menús d’altres zones o països sense la necessitat de traslladar-se.

En este sentit, el primer dia es podrà degustar la cuina francesa amb el menú de Rubén Escudero de “Manko París” en companyia de Nazario Cano de “El Rodat”, “es farà un menú únic perquè poques voltes podran coincidir els dos en altre lloc”, ha remarcat Maje.

El dilluns comptarà amb les joves promeses de la cuina de la Costa Blanca i, l’últim dia, estarà dedicat a la cuina japonesa de la mà de Nobuaki Fushiki de “Shiojiri Jozojo” de Tokio, i Diego Laso, del restaurant valencià “Momiji Atelier”.

Una fira que ve a posicionar la cultura gastronòmica valenciana en el lloc més alt i, per això, Maje ha volgut destacar que “la nostra gastronomia es troba en un moment de creixement, comptem ja amb referents reconeguts internacionalment, hem de fer-ho visible i vendre la cultura gastronòmica del territori i del producte, perquè tot açò ens farà augmentar la destinació turística”.

“Hem de ser conscients i valorar el que tenim, perquè la tenim joves promeses a la gastronomia de la Comunitat Valenciana i, per això, hem de trasmetre el potencial que tenim”, ha conclòs.