Nova de Campanar

La ‘Nova de Campanar’ inicia el seu camino en aquestes falles 2022. La comissió Rafael Alberti – Serra Calderona es converteix en la falla 383 després de ser ratificada per l’Assemblea de Presidents. Aquesta votació s’ha dut a terme després de ser aprovada pel ple de la Junta Central Fallera. 

Aquesta comissió no té cap relació amb l’antiga ‘Nou Campanar’. És un projecte nou que porta anys cuinant-se i que per fi ha aconseguit el seu objectiu: convertir-se en una nova falla de València.

La ‘Nova de Campanar’ estava funcionant des de fa tres anys com a associació de veïns. A més, han realitzat iniciatives com contractar una palmera alacantina per a disparar el mes de març passat. O un premi literari sota el nom de Rafael Alberti, i que no es van concretar.

S’ha nomenat una junta rectora amb quatre presidents. Seran: José Manuel Martínez Rodríguez, Vicente Manuel Bellvís Martín, Vicente Montañez Valenzuela i Mari Carmen Rodríguez Egea. També estan en la Junta directiva: José Tárrega, president de l’Associació de Veïns de Peñarrocha, o Miguel Ángel Bustos, president de la Federació de Moros i Cristians del Marítim.

CAMÍ PLE D’OBSTACLES

També expressar el que ha costat arribar fins a aquest punt. La comissió ha estat esperant l’expedient que anava a correspondre a falles 2020. Expedient que a última hora es va denegar per un informe de policia al qual els proponents mai han tingut accés. Després de diversos intents, s’ha conegut que des de juny la delegació d’incidències de JCF havia donat el vistiplau.

Des de llavors ha sigut decisió de la secretaria general i del president de Junta Central Fallera esperar 4 mesos a portar-lo primer a Ple. I, després, a l’Assemblea de Presidents.

Després de la ratificació, la comissió disposa de cinc mesos per a reclutar fallers i realitzar la seua primera setmana fallera.