A punt de complir-se tres anys de legislatura, 9 de cada 10 municipis valencians valora positivament la qualitat ètica de l’actual repartiment de les ajudes en la Diputació de València, i 3 de cada 4 alcaldes i alcaldesses consideren que la corporació ha de seguir existint com a instrument eficaç i proper per als ajuntaments i les veïnes i veïns de les comarques valencianes. Aquestes són algunes de les conclusions de l’enquesta encarregada per la Diputació a GFK, especialista en estudis de mercat, amb la finalitat de seguir l’evolució de les opinions arreplegades en l’enquesta de finals de 2015, que sondejava la percepció que tenien els regidors locals de la institució provincial.

En paraules de Jorge Rodríguez, president de la Diputació, “la gestió que estem realitzant rep un notable alt per part dels municipis, que destaquen el treball útil i eficient, així com la proximitat amb els ajuntaments”. És la principal lectura que fa Rodríguez d’una enquesta resposta per 226 dels 266 alcaldes i alcaldesses de la província, el 84%, en la qual el 92% dels mateixos creu que la corporació reparteix les ajudes amb objectivitat, enfront del 43% dels ajuntaments que ho creia a l’inici de la legislatura.

DiputacionLa dada ho reforça la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, que ha detallat aquest dijous, en la presentació dels resultats de l’enquesta, que “quan es pregunta als responsables locals per la imparcialitat en el repartiment del finançament, aquest equip de govern obté una nota de 8 enfront del 6,5 de fa tres anys”, la qual cosa posa de manifest que “hem millorat els indicadors de qualitat en la gestió en la nostra aposta per l’objectivitat i el repartiment just de les ajudes”. “La nostra aposta per l’eliminació de les ajudes ha dit i el amiguisme és una realitat que ha sigut percebuda per la pràctica totalitat dels ajuntaments”, ha afegit Amigó.

El treball de GFK, que pregunta als responsables locals per la importància de la Diputació com a institució pública, la seua valoració global, les polítiques desenvolupades i el seu interés o el futur i la utilitat com a institució, a més d’analitzar l’efectivitat de les àrees, aporta diverses dades que acaben qualificant el treball de la institució amb un notable alt. Un 98,2% dels alcaldes i alcaldesses creu que la Diputació és important o molt important; la mitjana en la qualitat d’atenció de les diferents àrees puja fins al 7,81%; i la valoració mitjana com a ens públic es fixa en un 8 sobre 10.