Imagen de archivo de un bombero trabajando en un incendio en Valencia. Juan Carlos Cárdenas EFE)
Imagen de archivo de un bombero trabajando en la extinción de un incendio en la ciudad de València. Juan Carlos Cárdenas EFE)

L’incendi d’un habitatge del barri de la Malva-rosa ha acabat en un tràgic succés. Un xiquet de tres anys ha mort mentre la seua mare i els seus dos germans continuen hospitalitzats.

El foc es va originar el dijous a última hora de la vesprada en el quart pis del número 77 de l’Avinguda de la Malva-rosa. Fins al lloc dels fets van acudir cinc dotacions de bombers i una ambulància. A més, el CICU va mobilitzar dues unitats de Servei Vital Bàsic (SVB) i quatre SAMU.

En arribar, els bombers van desallotjar l’habitatge i es va confinar als veïns en els seus respectius domicilis. A conseqüència de les flames, la família que habitava la llar de l’incendi va resultar ferida. Entre ells estava una dona de 30 anys i els seus tres fills de 9, 7 i 3 anys. Els quatre van ser trobats inconscients en el replà de l’habitatge. Tots ells presentaven quadres d’intoxicació per fum i cremades.

Els equips mèdics van practicar maniobres de recuperació i estabilització per a posteriorment traslladar-los a l’Hospital La Fe de València. No obstant això, va ser el xicotet de la família qui va resultar més greu. El menor va ingressar amb un quadre crític ja que havia patit una parada respiratòria. Els metges no van aconseguir reanimar-li i i va acabar morint.

A més d’aquestes quatre persones, l’incendi va deixar altres tres ferits: dos joves de 26 i 28 anys i una xica de 18 anys. Tots ells van ser atesos in situ, els dos primers per cremades lleus i la jove per crisi d’ansietat, i no van requerir de trasllat hospitalari.

Ara la Policia Nacional ha obert una investigació amb l’objectiu d’esclarir l’origen de l’incendi. De la mateixa manera, es determinarà si les flames van ser provocades o per contra es tracta d’un incident amb final tràgic.