bous
Imagen de archivo de bous al carrer.

Un menor de 12 anys ha resultat ferit de gravetat aquest cap de setmana després de ser cornejat per una vaca en la localitat de Puçol. El xiquet roman ingressat en la Unitat de Vigilància intensiva de l’Hospital Clínic amb danys en el fetge i els renyons.

Els fets van succeir en la matinada del diumenge sobre les 03.15 hores quan se celebrava la Setmana Taurina de Puçol. A pesar que està prohibit l’accés de menors de 16 anys, el xic va mentir amb l’edat i es va colar en el recinte al costat del seu cosí de 14 anys.

Durant el festeig es va situar en el cadafal, després d’uns barrots de protecció. No obstant això, una banya de la vaca li va enganxar i el va envestir contra els ferros causant-li una forta lesió toràcica. Immediatament va ser traslladat al lloc sanitari on va rebre les primeres cures tapant-li la ferida. Després d’estabilitzar-li, es va procedir al seu trasllat a l’Hospital de Sagunt.

La Policia Local va haver de localitzar als pares del menor perquè aquests es trobaven fora de la localitat. Pel que sembla, el xic estava a cura de la seua àvia en Port de Sagunt, on resideix la família. No obstant això, aquesta desconeixia que s’havia desplaçat a Puçol per als festejos al costat del seu cosí major.

Davant la gravetat de la banyada, el menor va haver de viure un segon trasllat sanitari i va ser enviat en ambulància a l’Hospital Clínic de València. A la seua arribada va ser intervingut quirúrgicament i derivat a l’UCI. Allí continua ingressat pel traumatisme toràcic de l’agressió.