Nazaret pide agilizar la ampliación del puerto para crear 1.500 empleos

L’Associació de Veïns Natzaret Unit s’ha reunit amb Aurelio Martínez, president del Port de València, i Manuel Guerra, subdirector del port per a tractar els projectes que estan duent a terme com la ZAL; la nova terminal de passatgers; i la nova terminal de contenidors.

Com a Associació de veïns del barri han defensat la creació de llocs de treball que generarà la ZAL. Per això, han demanat al Port que es realitze aquesta infraestructura en el menor temps possible. Assenyalen que crearà 1.500 ocupacions pensades per a la gent de la zona marítima, un barri que necessita treball.

Respecte a les obres de la terminal nova per a passatgers, aquesta comptarà amb electricitat per als vaixells. Podran connectar-se a la xarxa amb el que pararan els seus motors quan estiguen a València i no gastaran gasoil ni tiraran fums.

Els veïns de Natzaret volen que s’agiliten les obres i que l’Ajuntament facilite les llicències. A més, asseguren que la nova terminal serà una oportunitat perquè la gent de València puga eixir de la ciutat sense desplaçar-se a altres llocs per a agafar un creuer.

EL PORT I NATZARET IMPULSEN PROJECTES “POSITIUS”

Quant a l’ampliació de la terminal de contenidors, consideren que és una reforma interior del port, ja que el dic ja es va construir en 2012. Ara faran una infraestructura en la zona interior que generarà ocupació.

Els veïns de Natzaret també han agraït la implicació del Port de València amb la promoció d’activitats esportives i culturals. Assenyalen que aquestes van en benefici del barri i dels veïns de la ciutat de València. De fet, des d’Aportem, associació solidària, faran un torneig esportiu a Natzaret.

Des de l’Associació de Veïns han assegurat que tots aquests projectes “són positius”. Amb ells crearan ocupació per a un barri amb necessitat d’oferir oportunitats laborals als seus veïns. Són actuacions que també donaran treball a altres zones com La Punta, Malva-rosa o Pinedo.