El compte arrere per a la celebració de Nadal ja ha començat. Si alguna cosa caracteritza al mes de novembre, al marge del fred, és la preparació d’una de les festes més alegres i familiars de l’any.

És sol qüestió de setmanes que València lluïsca en tota la seua esplendor. A poc a poc el Nadal va agafant forma a la ciutat. Tant és així que aquest divendres donarà el tret d’eixida la il·luminació de les façanes de El Corte Inglés.

Quant a l’encès de llums dels carrers de la capital del Túria encara caldrà esperar. No obstant això, és qüestió de setmanes que es produïsca l’enllumenat lloc que l’Ajuntament sempre dóna el tret d’eixida en les jornades prèvies al pont de desembre.

Respecte a com serà aqueixa il·luminació, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ja ha avançat que València “no serà Vigo”. Si per alguna cosa és coneguda la ciutat gallega per Nadal és pel gran desplegament de llums i decoració que realitza l’alcaldia arribant a gastar fins a prop d’un milió d’euros en això. No obstant això, en la capital valència l’Ajuntament ha apostat per un pressupost de 359.999,2 euros.

Es tracta de una xifra superior a la de 2020 per a arribar a 13 barris i diferents pobles de la ciutat. L’objectiu, tal com ha recordat Galiana en una entrevista concedida al programa ‘València en Obert’, és descentralitzar els elements decoratius del centre. “Hem redoblat les llums de Nadal. A més, anem a barris i abans tot es concentrava en la Plaça de l’Ajuntament”.

Gent patinant en la pista de gel de la Plaça de l’Ajuntament. / VISIT VALÈNCIA

LES ACTIVITATS QUE TORNEN A VALÈNCIA PER NADAL

Al marge de la il·luminació, el programa d’activitats nadalenques de València torna carregat enguany. El regidor ha confirmat que la pista de gel impulsada pels comerciants del centre tornarà a l’Ajuntament.

Un altre clàssic del Nadal valencià és Expojove. La gran fira de la infància i joventut reobrirà el pròxim 26 de desembre després d’un any de suspensió per la pandèmia. Galiana ja ha assegurat que l’objectiu és tenir un Expojove “normal” si el coronavirus ho permet. No obstant això, la fira sí que podria comptar amb algunes mesures covid com l’ús de màscares en el seu interior.

El plan del Gobierno para Navidad se hace público y avanza las nuevas restricciones
Cavalcada dels Reis Mags a la ciutat de València.

Respecte a la Cavalcada de Reyes, el regidor ha manifestat el seu desig que enguany sí que puga celebrar-se. “Espere i desig que hi haja cavalcada. Sí que puc dir que ja hem contactat amb els Reis Mags i estan disposats a venir“.

Quant a com serà aquesta cavalcada, Galiana ha ressaltat que s’està treballant en una celebració com “la coneixem”. La idea de tirar caramels i regals als xiquets segueix avant sempre que Sanitat done el vistiplau. En cas contrari, el regidor ha matisat que serà una desfilada a l’ús.

A totes aquestes activitats nadalenques se sumarà la celebració de la Nit de cap d’any en la Plaça de l’Ajuntament. “Si res està impedint celebrar un festival de música, res té perquè impedir fer unes campanadas”, ha conclòs.