L’exposició Joan Verdú. Bonus track s’ha configurat com un homenatge a la trajectòria creativa del pintor recentment desaparegut Joan Verdú (Alzira, 1959 – 2017). El seu treball, al llarg de la seua carrera, ha girat sempre al voltant de l’impacte visual de la publicitat, el mercat, les relacions de poder, el pensament i la capacitat de transmutació del llenguatge. Des dels seus inicis en 1988 Verdú ha pintat a partir de múltiples productes comercials, transformant el seu missatge.

En la la mostra podem apreciar part de la seua producció final, en concret obres pertanyents a tres sèries diferents. En primer lloc, la denominada **Icons, que reflecteix imatges de la cultura popular; Casa amb monstres parla del maltractament domèstic a partir de la transformació dels reclams de productes de neteja; i, finalment, la sèrie titulada En el mitjà està el missatge.

Per què ens interessa abordar l’obra de Joan Verdú? Perquè la seua manera de concebre l’art, des d’un esperit de crítica i protesta, connecta amb la visió gens acomodaticia de la creativitat que promovem des de la Col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València. Aquesta col·lecció, constituïda per l’empresari Jesús Martínez **Guerricabeitia, arriba a la Universitat de València en 1999, en el moment en què els seus propietaris fan el pas de posar-la en mans públiques. La mostra que oferim se situa en la línia de treball que denominem “Trobades amb la col·lecció”, dedicada a artistes representats en ella o que hagueren pogut estar-ho, tal és el cas de Verdú.