Nacho Vidal durante la detención de la Guardia Civil.
Nacho Vidal durante la detención de la Guardia Civil.

El famós actor porno Nacho Vidal ha sigut detingut junt dos persones del seu entorn per la presumpta implicació en un homicidi imprudent. La víctima és el fotògraf José Luis Abad, un toledà establit a València. Aquest va morir al juliol de 2019 durant un ritu místic de desintoxicació de drogues a casa de l’actor.

Els fets van succeir a Énguera quan el fotògraf es va sotmetre al ritu xamànic. Això consisteix en la inhalació de vapors de verí del gripau bufo, un dels al·lucinògens més potents del món. Aquesta substància és coneguda com “la molècula de Déu” i els seus realitzadors asseguren que es tracta de un viatge astral amb poders curatius per a eliminar addiccions.

Segons ha publicat El Levante EMV, Abad va morir a causa d’un infart de miocardi provocat per la inhalació. Aquest va començar a asfixiar-se i a patir convulsions fins que va morir als pocs minuts. Pel que sembla, cap de les persones presents va ajudar el fotògraf ni es va avisar als serveis sanitaris.

La família de la víctima va ser la responsable d’instar a la investigació que va arrancar l’equip de Policia Judicial de Xàtiva ja que un primer moment es va indicar que era una mort accidental.

UN RITU DE “SERIÓS RISC” PER A LA SALUT

Després d’11 mesos de treball, s’ha demostrat l’existència d’un delicte d’homicidi imprudent i un altre contra la salut pública per part dels organitzadors del ritual, entre ells el mateix Nacho Vidal.

En el comunicat de la Guàrdia Civil s’explica que aquest ritu suposa un “seriós risc” per a la salut. No obstant això, aquesta va quedar “emmascarada davant el que semblava un ritual ancestral aparentment inofensiu. Captava a persones fortament sugestionadas, sota l’especial estat de vulnerabilitat o necessitat de sanar determinades malalties o addiccions, emprant mètodes alternatius”.

Encara que les detencions anaven a realitzar-se al març, l’estat d’alarma el va retardar fins a la setmana passada. Va ser el dijous quan es va procedir a la detenció dels tres implicats. El divendres se’ls va prendre declaració per part del Jutjat d’Instrucció Número 2 de Xàtiva.

Els imputats es troben en llibertat provisional i sense passaports. Tots ells hauran de presentar-se periòdicament davant la jutgessa responsable de la investigació a l’espera del judici.