MuVIM

l departament València-Hospital General, en col·laboració amb el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), de la Diputació de València, organitza els dilluns visites al museu per a les persones participants en el programa Activa-Cultural.

Esta iniciativa per a fomentar la prescripció social i cultural en els centres d’Atenció Primària del departament de salut es realitza amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones majors, i està emmarcada dins del projecte d’envelliment actiu (ACTIVA).

El director del MuVIM, Rafael Company, i el director mèdic d’Atenció Primària, Antonio Fornos, han presentat aquesta activitat, en què les i els participants fan una visita per diferents estades del museu, se’ls projecta un audiovisual cultural i se’ls explica la maqueta de València segons el pla del Pare Tosca de 1704, que s’exhibeix de forma permanent en el vestíbul del museu.

Participants del programa Activa-Cultural en la visita del MuVIM.

L’any passat les persones participants en Activa-Cultural van visitar de forma grupal el Museu d’Història de València i enguany, el MuVIM. Aquesta activitat els aporta importants beneficis per a la salut, ja que fomenta les relacions socials, evita l’aïllament i incentiva l’accés a la cultura.

A partir d’ara, cada dilluns al matí assistiran a aquesta trobada cultural els grups dels diferents centres de salut, tant de la ciutat com de les poblacions que pertanyen al departament València-Hospital General.