Los Jardines del Turia cumplen 35 años en Valencia con actos lúdicos, reflexivos y reivindicativos
Vista general del parque Gulliver en el cauce del río de Valencia. /

València celebra enguany els 35 anys del Jardí del Túria amb un programa lúdic, reivindicatiu i reflexiu per a tots els públics. El programa de celebracions organitzat per el Ajuntament, que porta per nom ‘El Jardí del Túria compleix 35 anys’, inclourà concerts a l’aire lliure; edició de còmics; exposicions; una nova imatge corporativa; fotoperiodisme i participació ciutadana, entre altres elements.

En total seran 14 activitats diferents englobades en cinc grans àrees: la línia ambiental; l’oci i la cultura; la integració; l’esport i el benestar; i la gran línia cap al futur.

Les celebracions començaran el diumenge 5 de juny, a les 19 hores, en el mateix jardí. El programa d’activitats arrancarà amb una conversa entre l’alcalde, Joan Ribó, i l’exalcalde Ricard Pérez Casado sota el nom ‘Com fer realitat el prodigi del Jardí del Túria’.

A més, no faltarà la música. El Jardí del Túria acollirà dos concerts a l’aire lliure que s’emmarcaran en la Gran Fira de València. A això se sumaran les exposicions. ‘Aquest museu té 10 quilòmetres’ serà una mostra a l’aire lliure que recuperarà la memòria de la lluita ciutadana amb fotografies i textos. A aquesta se sumarà ‘El Túria amb ulls de dona’, la qual reunirà l’obra de dones fotoperiodistes que miraran el jardí amb òptiques diverses.

ALTRES PROPOSTES PER A CELEBRAR L’ANIVERSARI DEL JARDÍ

La celebració comptarà a més amb el còmic ‘Túria còmic. En total s’editaran 10.000 exemplars que es repartiran entre la ciutadania per a recordar les efemèrides. A això se sumarà ‘Compleix 35’, un vídeo recopilatori de les commemoracions.

La participació ciutadana tindrà el seu espai en les activitats amb ‘Districtes del Túria‘, que aportarà una visió vertebradora dels barris de la ciutat que recorre el parc urbà a banda i banda; mentre que ‘Túria Sticker’ donarà veu a les opinions dinàmiques de la ciutadania.

Dins dels actes commemoratius també cal destacar la reobertura del parc Gulliver; l’elaboració del pla de millora i condicionament del jardí del Túria; el concurs d’idees per al disseny del Parc de Desembocadura i els projectes de rehabilitació del Parc de Capçalera i dels trams X i XI del Jardí del Túria, entre altres iniciatives.