La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) intentarà batre dissabte que ve 26 de maig en el camp de futbol de Mestalla (València CF) fins a 14 Guinness World Records relacionats amb la música. Aquest esdeveniment, que forma part de les activitats programades per la FSMCV per a commemorar la seua 50è aniversari, s’ha configurat com un dels de major envergadura en l’àmbit musical de la Comunitat Valenciana de tota la història i en ell està previst que participen al voltant de 20.000 músics.
En la trobada intervindrà el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, i està prevista la del president de la Generalitat, Ximo Puig.
“L’acte del dissabte és un homenatge als músics de la Comunitat. Volem reconèixer a tots els músics de les nostres Societats Musicals el seu treball, tenacitat i estudi constant. També donar rellevància a les persones que dirigeixen i que componen música per a les nostres unitats artístiques i a totes aquelles que han contribuït al fet que la música popular valenciana estiga sent reconeguda a tot el món”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.
Els actes començaran a les 19.00h amb una desfilada de més de 300 bandes i 14.000 músics de Societats Musicals de les tres províncies amb el qual es pretén aconseguir el primer Guinness, en aquest cas a la “Major desfilada de bandes de música de la història”. Aquestes, partiran des de carrers adjacents a Mestalla (Passeig de l’Albereda, Prevalgut Reig, Av. Blasco Ibáñez, etc.) que oportunament s’anunciaran fins a concloure el seu recorregut en les rodalies del camp del futbol del València Cf.
Una vegada en l’estadi l’espectacle començarà a les 21:00 h amb la música del grup valencià **Vadebò. Després, a les 21:30, està previst que les tres bandes municipals d’Alacant, Castelló i València, com a referents bandístics de la Comunitat siguen les úniques que desfilen per la gespa de Mestalla interpretant peces del seu repertori tradicional.
Consecució de 13 Guinness World Rècords més a Mestalla Posteriorment, començarà el gran moment de la nit en el qual s’intentaran batre 13 Rècords Guinness més, alguna cosa que mai s’ha realitzat fins al moment i que el seu objectiu és demostrar al món per què la Comunitat és reconeguda internacionalment com a terra de músics.
Per a la consecució d’aquests rècords, alumnes de composició del Conservatori Superior de Música de València (Dídac Bosch i Isidro J. Martínez) i compositors ja consagrats com Saül Gómez i Andrés Valero-Castells, han prestat, compost o arreglat obres pròpies i d’altres compositors i compositores valencians, des del barroc fins als nostres dies, per a retre homenatge a la música valenciana en general i ser interpretades en aquesta ocasió tan especial. Valero-Castells ha coordinat a tot aquest equip com a Catedràtic de composició del Conservatori Superior de València. L’adreça de cada ensemble serà a càrrec dels citats a qui s’unirà la jove directora Marita Primer.
El 13º Guinness que la FSMCV s’ha proposat batre és a el “Major ensemble de percussió corporal”. Per a aconseguir-ho, es realitzarà l’estrena absoluta de l’obra per a percussió corporal “Som cos, som foc,som sota” creada per a l’ocasió pel reconegut compositor d’Aielo de Malferit i fama internacional Llorenç Barber, que serà interpretada pels 20.000 músics presents, sota la direcció d’Óscar Vidal.
El 14º Guinness que s’intentarà aconseguir serà a la “Banda de música més gran del món”. Per a açò, la FSMCV necessita reunir a un mínim de 20.101 músics (aquest Rècord ho ostenta actualment una entitat musical d’Estocolm amb 20.10).
Per a la certificació dels Rècords i el control dels assistents, la FSMCV comptarà amb la participació del magistrat José María Tomás i Oncle, president de la secció segona de l’Audiència Provincial de València, de la Fundació per la Justícia i del Tribunal Internacional per a l’aplicació de la Justícia Restaurativa a El Salvador, també amb l’Auditor acreditat en el ROAC Ignacio A. Benedito Cercós i de més de 500 voluntaris supervisors-controladors (cadascun d’ells ha d’encarregar-se de controlar grups de 50 músics per a certificar que efectivament participen activament en la consecució del rècord).