actividades

L’Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Cultura Festiva, ha organitzat tot un seguit d’activitats per als pròxims dies, coincidint amb la celebració del Nadal. La seua distribució pels barris i pobles de la ciutat i la col·laboració amb el Conservatori Professional de Música i l’Associació de Comerciants del Centre Històric són les claus d’un programa que s’enceta demà amb el concert TubaNadal 2017.

En col·laboració amb el Conservatori Professional de Música de València este dijous a les 18.30 hores la Plaça de l’Ajuntament acollirà el concert TubaNadal 2017, un espectacle de repertori nadalenc amb 80 instruments de vent i 80 veus infantils d’alumnat i professorat de conservatoris i bandes de València, Alboraia, Burjassot, Bétera, Carcaixent, Llíria, Manises, Meliana, Montcada, Oliva, Paterna, Quart de Poblet, Torrent, Toixa i el Villar.

Els concerts copen el cap de setmana de Nadal

Divendres, dia 22, el carrer de les Avellanes serà a les 19.00 hores l’escenari de la Ronda de Nadal, que s’organitza en col·laboració amb el Grup de Danses Alimara de la Societat Coral el Micalet.

Mentrestant, l’endemà, dissabte 23, a partir de les 12.00 hores, les nadales arribaran a diversos mercats i espais de la ciutat: al mercat de Benimàmet, amb el cor Corda CEIP El Parque; al Mercat de Castella, amb l’Escola Coral de Quart de Poblet; al Mercat de Mossén Sorell, amb el cor popular de Lo Rat Penat; al Mercat de Natzaret, amb Veus de Forn d’Alcedo; al Mercat de Torrefiel, gràcies a la Coral Polifònica Valentina; a la Plaça de l’Actor Luis Ramírez, als Orriols, amb el cor Centre Escolar Marni i Orriols Conviu; a la Plaça del Doctor Torrens, en Montolivet, amb la Coral Corporació Musical la Pobla de Vallbona, i al Carrer de Juan Ramón Jiménez, número 22, a Malilla, amb el cor Veus Grans.

 

L’aposta pel cicle festiu del Nadal realitzada per la Regidoria de Cultura Festiva es completarà el dia de la Nit de Nadal, diumenge 24, a les 12.00 del migdia, amb l’actuació de la Coral AAACEMA i l’Agrupació Musical Nuestra Señora de Tejeda, a la Plaça de la Reina. “Hem plantejat moltes activitats des de l’Ajuntament que es complementen amb totes les opcions d’oci i cultura de la ciutat en estes fetes i ho fan teixint un programa nadalenc que arriba a molts barris i pobles de la ciutat per acostar el Nadal molt a prop de tots els veïns i veïnes de València”, ha afirmat el regidor, Pere Fuset.

Dimecres 27 es tancarà la programació de nadales amb el recital de peçes tradicionals al Saló de Cristall de l’Ajuntament, a partir de les 18.00 hores, amb la col·laboració del grup Nadales Valencianes.

Activitats d’oci per a totes les edats

Precisament en este enclavament, a l’edifici principal de l’Ajuntament, es podrà continuar visitant el betlem municipal, que ja ha rebut la visita de més de 7.500 persones des que es va inaugurar el 4 de desembre passat. Hui, demà i divendres es podrà visitar de 8.30 a 19.30 hores, a l’igual que els dies 26 i 27, mentre que dissabte, dia 23, es podrà visitar de 10.00 a 19.30 hores. Un any més este betlem del Saló de Cristall no serà l’únic que es pot visitar, donat que també hi ha el betlem de mides naturals a la Plaça de la Reina.

En paral·lel a totes estes activitats, Fuset ha destacat altres activitats a la Plaça de l’Ajuntament, organitzades per l’Associació de Comerciants del Centre Històric amb què col·labora l’Ajuntament un any més, com ara la pista de gel, el carrusel i el tren dels comerciants. També ha recordat que per primera vegada l’Ajuntament ha editat un fullet informatiu que recopila tota la informació de la programació nadalenca en la ciutat.