Film Symphony Orchestra, l’orquestra capdavantera a Espanya de bandes sonores de cinema i en la qual els seus professionals, molts d’ells professors i pedagogs especialitzats en educació musical, intel·ligència emocional i coaching educatiu, posen en pràctica aquesta nova tècnica pertanyent al mètode ABP (Aprenentatge basat en projectes) que combina la música de cinema amb altres matèries educatives.

La nova versió d’aquest sistema educatiu sorgeix després de diversos estudis per part d’experts de FSO i té com a objectiu treballar, mitjançant les bandes sonores de cinema, l’educació emocional, social i cognitiva d’una manera experiencial i divertida.

Aquest mètode confirma que, mitjançant la vivència en primera persona, l’alumne adquireix coneixements més amplis en relacionar les bandes sonores de cinema amb matèries educatives actuals i també amb aquelles que han romàs aïllades durant anys. I és que està comprovat científicament que la música potencia la millora de l’estudiant a l’hora d’assimilar conceptes.

Música de cine

Així mateix, els alumnes assistiran a tallers en els quals podran gaudir dels temes més coneguts de les seues pel·lícules favorites. Alguns com Star Wars i el Cosmos on aprendran sobre astronomia; Indiana Jones i l’Arqueologia en el qual adquiriran coneixements sobre les antigues civilitzacions; o Frozen i el Clima on sabran les conseqüències del canvi climàtic. Pel·lícules que serviran de fil conductor perquè els xicotets i els joves de la casa perfeccionen els seus coneixements musicals i formen part d’una agrupació amb músics professionals.

Totes aquestes activitats es va a posar per primer vegada en marxa en el FSO Summer Camp . El primer campament per a xiquets i adolescents dedicat única i exclusivament a la música de cinema. Una idea totalment pionera que cerca acostar la música al públic més quin.

FSO Summer Camp s’inicia aquest mes de juliol a casa Don Bosco de Godelleta a València, una ubicació allunyada de la ciutat per a a més, poder estar en contacte amb la naturalesa i gaudir de les activitats a l’aire lliure.