El lideratge del PSOE està en joc i és que només queda un dia per a l’elecció del seu secretari general, un procés en el que s’enfrontaran els tres candidats que han superat l’aval de 9.368 militants (5% del total del cens): Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López.

Els 187.949 militants socialistes passaran el diumenge per les urnes del partit, una decisió que a pesar de ser a nivell nacional està generant interrogants en el cas valencià per les discrepàncies entre Puig i Sánchez. No obstant açò, membres del propi PSOE han sigut clars en esta qüestió assegurant que en cas de ser Sánchez el vencedor de la jornada i ser triat com a secretari general no suposarà cap problema per al PSPV.

“Els militants socialistes valencians hem après molt i açò es veu clarament, depenent de si es vota autonòmiques o generals el vot canvia”, introduïa el diputat José Muñoz en el seu últim pas per ‘Ágora’, “tot el militant que en este procés recolze a Pedro Sánchez no és una contra al president Puig”.

Després dels resultats d’este21 de maig, les federacions del PSOE triaran als delegats que participaran en el 39º Congrés del Partit Socialista previst per al 17, 18 i 19 de juny a Madrid. Serà en este Congrés quan finalment es ratificarà l’elecció del secretari general del PSOE així com de la nova Executiva del partit.