CRISTINA CORREDERA. Dels 542 municipis de la Comunitat Valenciana, un total de 215 compten amb una població inferior als 1.000 habitants. La despoblació és una realitat que s’està afrontant des de les administracions públiques. Els pobles d’interior també existeixen en la nostra comunitat. I estan patint un greu problema, la despoblació. Municipis com Titagües ho viuen en primera persona.

Per què es van?

Molts responsabilitzen la falta d’oportunitats laborals, educatives o d’oci com els principals motius de la fugida cap a les grans ciutats.

Com solucionar-ho?

Per això la Diputació treballa per a combatre aquests problemes i fomentar oportunitats en el medi rural. Potenciar el consum i els productes de proximitat, en l’àmbit econòmic, i acostar els serveis sanitaris i la conjuntura educativa, són unes de les principals mesures per a aconseguir-lo. La gent de pobles que pateixen aquest problema també està a favor de la necessitat de generar ocupació com a motor econòmic per al desenvolupament de la seua localitat.

La qualitat del producte és el valor afegit de Titagües i de molts pobles d’interior. Els seus habitants ho saben i des de la Diputació tracten de potenciar aquest punt fort. Però això no és tot, la qualitat de vida als pobles d’interior és una de les raons més determinants per als quals trien quedar-se.

Prendre consciència de la despoblació, i la necessitat de canviar aquesta situació és alguna cosa que la societat i els polítics ja estan fent. Aquest és el pas previ per a donar-li la volta al problema i convertir-lo en oportunitats de progrés.