18 mujeres suspendidas de empleo y sueldo por negarse a llegar una cofia como parte del uniforme
Cofia/EFE

El sindicat UGT ha denunciat que 18 dones de València han sigut suspeses de sou i de feina durant 14 dies per una empresa de servei d’àpats. Segons ha transcendit, aquestes es van negar a portar una còfia per a treballar en el banquet d’unes noces.

Aquest accessori estava inclòs com a part de l’uniforme però les empleades ho van considerar un “símbol de degradació femenina, vexatori i classista” tal com ha assenyalat Juana Ramírez, delegada sindical de l’empresa de Gourment Catering Espacios Valencia.

Malgrat les paraules del sindicat, la companyia s’ha definit com a “moderna, flexible i dirigida per una dona”. A més, han declarat que no era una còfia sinó “una diadema que embelleix” i “reforça la higiene” en el servei.

A tot això, el servei d’àpats ha destacat en declaracions arreplegades per l’Agència EFE que les empleades es van negar a portar la peça 20 minutos abans d’entrar els nuvis al banquet de les noces. Això, segons l’empresa, va generar una situació “incòmoda”.

UGT DEMANA RETIRAR LA CÒFIA DE L’UNIFORME

La mesura que ha aplicat el servei d’àpats valencià ha sigut considerada per el sindicat UGT com a “desproporcionada”. Per això, la recorreran i demanen que es retire la sanció i l’obligatorietat de la còfia en l’uniforme.

També han indicat que la peça “vulnera la legislació que regula els Plans d’Igualtat”. “La uniformitat no pot ser sexista, ha de ser igual per a tota la plantilla”, ha explicat Mar Cruz, secretària d’Igualtat de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT PV. Així mateix, han informat de què es tracta de una “sanció sexista, perquè només afecta a les dones”.