Va ser a mitjan gener quan Ianula Antonio, embarassada de 22 setmanes, ingressava a l’Hospital La Fe. Presentava una pneumònia bilateral derivada del coronavirus. Després d’una complicació respiratòria greu, Ianula va haver de ser ingressada en el servei de Reanimació. Allí va precisar de respiració extracorpórea per dispositiu ECMO durant quasi dues setmanes.

Diàriament, durant aqueixes setmanes, un equip multidisciplinari format tant per especialistes en Reanimació i Pneumologia com per Obstetrícia i Ginecologia, a més de personal d’Infermeria, passava part dues vegades al dia a la seua família.

Tal com afirma el doctor Alfredo Persales, director de l’Àrea Clínica de la Dona del Hospital La Fe, «la situació era de risc extrem». Afectava la gravetat de la malaltia i les setmanes de gestació. Segons Perales, eren «insuficients per a una viabilitat amb garanties de salut». A més, explica que «s’afegia la dificultat de no poder posar-la en posició de cap per avall per als seus pulmons es recuperaren millor. No obstant això, esperàvem que millorara el seu estat, al mateix temps que fèiem el possible per la seua salut de la mare i el bebè».

Malgrat la gravetat, quasi al final de les 37 setmanes de gestació ha nascut Marcus. El xicotet ha pesat 2.800 grams i gaudeix de bon estat de salut. Actualment, Ianula té seqüeles degudes al coronavirus (molèsties a les cames). No obstant això, el seu estat general és bo i tant ella com el bebè es troben bé.