Aparece muerto el senderista desaparecido en Xeraco
18-05-2021 Búsqueda del senderista de Xeraco COMUNIDAD VALENCIANA ESPAÑA EUROPA VALENCIA SOCIEDAD CONSORCIO PROVINCIAL BOMBEROS

El senderista de 31 anys desaparegut el diumenge a Xeraco ha sigut localitzat sense vida. El jove ha sigut trobat en una zona d’horts que limita la localitat valenciana amb Xeresa. De moment es desconeix la causa de la defunció.

Segons ha publicat Europa Press, ha sigut el Consorci Provincial de Bombers de València el responsable de confirmar la notícia. Pel que sembla, ha sigut una persona aliena a l’operatiu de cerca qui ha donat amb el cadàver. La víctima estava en una zona de fàcil accés. Per això, no ha sigut necessari activar el dispositiu especial ni s’han requerit rescatadors.

Un total de 60 efectius han estat les últimes 48 hores tractant de localitzar al senderista desaparegut en el massís de Mondúver. Per a això, es va instal·lar un Lloc de Comandament Avançat en el camp de futbol municipal. Allí s’ha coordinat el treball de cerca on ha participat el Grup de Rescat a Altura GERA; brigades de la Diputació de Divalterra; unitats de Bombers Forestals; helicòpters de la Generalitat Valenciana; efectius de la Guàrdia Civil i voluntaris que coneixien l’àrea de rastreig.

Tal com detalla el diari Levante EMV, el jove mort estava realitzant la ruta a Xeraco amb altres sis senderistes. Van menjar en el cim del Mondúver on es van arribar a fregar els 40 graus per les altes temperatures d’aquestes jornades i van iniciar el descens.

La víctima va declarar sentir-se indisposat i es va quedar només durant el camí mentre els seus amics anaven a la recerca d’aigua. No obstant això, en tornar al punt en el qual el van deixar aquest havia desaparegut.