La localitat valenciana de Algemesí ha començat el dia en un malson. L’incendi d’un habitatge ha deixat un mort i diversos ferits, entre ells un xiquet i una adolescent de 8 i 15 anys. Tots ells pertanyen a la mateixa família i són veïns del bloc en el qual s’han produït les flames.

Segons han informat des del Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), ha sigut al voltant de les 06.30 hores quan s’ha alertat del foc en un pis. L’incendi procedia d’un habitatge abandonat situat en la segona planta del Bloc José Sales en el barri del Raval d’Algemesí.

En el moment del sinistre, el pis es trobava buit i replet de fem. Ha sigut una família veïna de la tercera planta la que ha patit les conseqüències del foc. El fum va començar a envair el domicili superior mentre els progenitors i els seus dos fills dormien.

UN XIQUET SALTA AL BUIT PER A FUGIR DE L’INCENDI

Fins al lloc del succés s’han desplaçat tres unitats del SAMU; dos unitats SVB; una ambulància convencional TNA; i un metge d’Atenció Primària. També s’han enviat diverses dotacions de el Consorci Provincial de Bombers de València, concretament dels parcs de Silla, Catarroja, Alzira i Torrent.

Segons relata el diari Levante EMV, ha sigut el menor de la casa el que s’ha adonat de les flames. No obstant això, en anar a despertar a la seua família ja estaven inconscients. El xicotet ha hagut de saltar des de la finestra per a fugir del foc. En ser atès pels serveis sanitaris, presentava diverses fractures i inhalació de fum. Ha sigut traslladat a l’hospital universitari de la Ribera (Alzira) on roman en observació.

Mentrestant, els serveis d’emergències han rescatat als pares i germana del menor. Els tres estaven en parada cardiorespiratòria a causa del fum pel que han hagut de sotmetre’s a maniobres de reanimació avançada i tècniques d’estabilització. Les dos ferides d’han respost correctament als tractaments i han sigut traslladades a l’hospital d’Alzira. No obstant això, l’home de 41 ha mort abans de ser traslladat. De moment es desconeixen les causes de l’incendi que ja s’ha declarat per extingit.