Muere un bombero de Gandia mientras practicaba apnea en la piscina
Muere un bombero de Gandia mientras practicaba apnea en la piscina

Un bomber de 38 anys va perdre ahir la vida en practicar apnea en una piscina de Xeraco. L’home, veí de Gandia, es trobava en la piscina municipal de la localitat quan es va produir el tràgic incident.

El bomber es va desmaiar en l’aigua i va haver de ser rescatat pel socorrista de les instal·lacions. Va ser sobre les 13 hores quan es va alertar al Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU) de l’incident.

El socorrista va practicar la reanimació cardiopulmonar bàsica però no va aconseguir despertar a l’home que continuava inconscient. L’equip mèdic del SAMU va continuar amb la reanimació i va aplicar altres tècniques avançades de recuperació encara que també sense èxit.

El Ajuntament de Xeraco ha informat sobre el succés a través de les seues xarxes socials. A més, ha decretat aquest Dijous Sant com a dia de dol.

La pràctica de l’apnea està considerada com un esport extrem. Es tracta d’una prova a la qual se sotmeten els bombers per a aconseguir el seu lloc d’ocupació. Dins de les proves aquàtiques hi ha una part d’apnea o busseig en la qual l’opositor ha de desplaçar-se 25 metres per davall de l’aigua en una única inspiració. En el cas dels homes disposen de 40 segons per a completar el procés mentre que les dones disposen de fins a 44 segons.

Pel que sembla, el mort es trobava realitzant aquesta pràctica quan van succeir els fets. No obstant això, se li practicarà l’autòpsia per a esclarir la causa de la defunció.