El MSC Magnífica ha realitzat hui la seua primera escala al port de València. L’escala forma part d’un creuer de reposicionament que portarà al buc fins al continent sud-americà on romandrà la temporada d’hivern. Per a commemorar aquesta escala, l’Autoritat Portuària de València (APV) ha fet lliurament al capità del vaixell, Francesco Saverio, d’una mètopa commemorativa, una cerimònia que ha comptat amb la presència del president de MSC Cruceros, Emiliano González; i el president de l’APV, Aurelio Martínez.

Durant l’acte, el president de MSC Cruceros ha indicat que el MSC Magnífica és el quart buc de la companyia de la classe música, disposa d’1.250 cabines i, habitualment, cobreix les rutes de Nord d’Europa i Sud-Amèrica.

Així mateix, Emilio González ha ressaltat la decidida aposta que la companyia ha realitzat per València. “Portem dotze temporades de manera ininterrompuda tenint presència al port de València i pretenem incrementar-la en els pròxims anys. En 2018, recalaran de manera habitual dos bucs en aquest port, el MSC Divina, que cobrirà la campanya de març a setembre, i el buc insígnia de la companyia, MSC Meraviglia que compta amb 2.200 cabines i realitzarà escales els mesos d’octubre i novembre”, ha indicat.

Així mateix, ha destacat que “aquest compromís ens permetrà superar les 40 escales al port de València en 2018 i incrementar el número de passatgers en un 20%. Creiem que les possibilitats de València com a port de creuers són infinites i, per això, volem seguir augmentant la nostra presència en aquest port”.

Per la seua banda, el president de l’APV, Aurelio Martínez, ha agraït l’aposta decisiva que ha realitzat MSC Cruceros per València, “una aposta que s’ha materialitzat en fets. Els plans que té per als pròxims anys són bons no solament per al port sinó sobretot per a la ciutat”.

Igualment, el president de l’APV ha recalcat els principals actius de València com a destinació de creuers “és una ciutat perfectament competitiva per nombrosos factors, entre els quals destaquen, la seguretat, ja que es pot visitar lliurement passejant o amb bicicleta i això és molt valorat pels turistes; no està congestionada ja que el casc històric és ampli i hi ha nombrosos punts d’interès, i a més l’oferta turística és àmplia, molt diversa i autènticament mediterrània”.

 

Tràfic i oferta creuerística

A tancament de 2016, el port de València va rebre la visita de 403.264 passatgers de 181 escales diferents, xifra que representa un creixement del 7,66% respecte a l’any anterior. En 2017, en l’acumulat fins al mes d’octubre, han recalat en la nostra ciutat més de 350.000 passatgers, un 2,17% més que en el mateix període de 2016.

El port de València disposa de dos molls que permeten l’atracament de bucs de fins a 300 metres d’eslora i altres dues alineacions d’atracament situades en l’ampliació nord de 430 i 440 metres de longitud respectivament i un calat de 14 metres.

L’oferta creuerística de la ciutat, desenvolupada conjuntament entre l’Autoritat Portuària de València i Turisme València, és àmplia i molt variada. Enguany, com a novetat, a més de les tradicionals rutes per l’Albufera, el centre històric o la Ciutat de les Arts i les Ciències s’han incorporat nous recorreguts.

Entre ells destaquen la Ruta de l’Art Religiós, que inclou una visita a la Catedral i a altres esglésies com la recentment restaurada Sant Nicolás o Sant Joan de l’Hospital; la Ruta de la Seda per a conèixer el llegat històric d’aquesta indústria a València amb les visites a la Llotja de la Seda, al recentment restaurat Museu de la Seda i al barri de Velluters; o la Ruta València i Falles que permet al turista endinsar-se en els principals punts neuràlgics d’aquestes festes declarades Patrimoni de la Humanitat.