Desvelan el motivo que impedirá celebrar reuniones en 30 municipios de Valencia durante la Fase 1
Un grupo de ciudadanos pasean por Cullera durante la pandemia. / FOTO: EUROPA PRESS.

La sol·licitud per a canviar a la Fase 1 en els 14 departaments de salut valencians que no van poder fer-ho l’última setmana ja està en marxa. La Generalitat ha enviat al Ministeri de Sanitat la documentació requerida per a prosseguir en la desescalada.

No obstant això, la sol·licitud contempla excepcions. Una d’elles és la impossibilitat de realitzar actes a l’aire lliure amb més de 200 assistents. A més, s’ha demanat que el Departament de Salut de la Ribera passe de fase però sense celebrar reunions de fins a 10 persones.

D’aprovar-se així, un total de 30 municipis valencians (llista completa) es quedaria sense aquest avantatge de la Fase 1. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ja s’ha reunit amb els alcaldes d’aquestes localitats i ha aclarit el motiu de la decisió.

UN BROT DE MÉS DE 40 CASOS CASTIGA ELS RETROBAMENTS

La raó fonamental i principal és el nombre de contactes que van aparèixer en els últims dies. Aqueixa és la vertadera raó. Per tant, la prudència i la responsabilitat de cuidar als ciutadans ens ha portat a aqueixa decisió”, ha avançat Barceló.

En concret, es parla d’un total de 42 nous cass detectats en l’última setmana. No obstant això, pel que fa al nucli de contagi es desconeix. De moment, el Consell no ha revelat el nom de la localitat on s’ha produït aquest brot de coronavirus.

Segons Barceló, aquestes dades obliguen a un estudi de traçabilitat que s’està realitzant. “Necessitem fer un seguiment i controlar perfectament perquè s’estan donant aquests casos”, ha assenyalat durant la compareixença d’avui.

“L’IMPORTANT ÉS LA SALUT DELS VEÏNS”

La consellera de Sanitat ha assenyalat que la decisió de no permetre aquestes reunions socials té l’objectiu protegir la salut de les persones “al mateix temps que no ens detenim i podem continuar avançant en la recuperació de la normalitat”. Barceló ha destacat que l’aconsellable és “esperar que concloga l’estudi i el seguiment d’aquests casos”.

L’important és la salut dels veïns. El que estem dient és anem amb compte, anem amb pas ferm. Volem estar tots en les diferents fases i si podem estar amb menys casos doncs moltíssim millor. Per tant, jo crec que l’important i el que cal destacar és que tots estaran vetlant pels seus veïns“, ha ressaltat.

Ara caldrà esperar a la decisió definitiva del ministre de Sanitat, Salvador Illa. De ser una resposta afirmativa, tota la Comunitat Valenciana estaria en la Fase 1 dilluns que ve 18 de maig.