La 33 edició de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani ja està preparada. Després de 6 anys d’absència i en els quals la ciutat havia perdut el seu festival cinematogràfic de referència, aquesta cita pels amants de les bones pel·lícules torna a lluir a partir del 18 d’octubre. Durant 10 dies els realitzadors i cineastes més prestigiosos de la conca del Mediterrani presentaran les seues obres a un públic famolenc de bon cinema.

Mostra
Rosa Roig, Glòria Tello i Eduardo Guillot durant la presentació de la Mostra de València.

Amb nous aires adaptats als nous temps que corren i amb una imatge renovada a càrrec del dissenyador Boke Bazán, la nova Mostra se centra en un espai geogràfic i cultural tan definitori de la nostra identitat com són els països mediterranis; amb una cultura comuna però de pensaments plurals varis i que han servit d’inspiració per als creadors que visitaran el festival.

Banu Sivaci, Selma Baccar, Lucien Bourjeily són alguns dels directors que presentaran les seues obres en la secció oficial, les projeccions de les quals seran als cinemes Babel o la Filmoteca de València i a les quals el públic podrà accedir per a admirar el cinema que es realitza als països, les regions i les zones que estan també banyades pel mar Mediterrani.

Però la 33 edició de la Mostra de Cinema del Mediterrani no solament s’alimentarà de películes. Hi ha una sèrie d’activitats paral·leles i que es desenvoluparan al voltant dels actes principals del festival com un concert de la Banda Municipal de València on els músics interpretaran les bandes sonores de films com a ‘Doctor Zivago’ o ‘La vida és Bella’ i una sessió perquè els directors valencians puguen presentar els seus treballs davant el públic.

 

Mostra
La directora de la Mostra de València, Rosa Roig, durant una entrevista per a 7 Televalencia.

El festival de cinema ha tornat a la ciutat i el fet amb força. Un format d’aquestes característiques ha de saber quin és el lloc que ha d’ocupar en el món de la cultura de València. Darrere queden anys on la Mostra s’hi havia desvirtualitzat i per això s’havia de recuperar l’autèntic esperit.

La Mostra de València-Cinema del Mediterrani torna amb l’esplendor dels millors festivals de la seua categoria, amb la cultura per bandera i la cinematografia mediterrània de base i que espera recuperar el prestigi perdut i convertir-se en el referent per a artistes del setè art. Llums, càmeres…. Acció.