La Festa de moros i cristians de Catarroja ja és festa d’interès turístic local gràcies a la declaració realitzada per la Generalitat.

La Federació de Comparses de Moros i Cristians Intercomparsa del municipi de l’Horta Sud ha aconseguit així el reconeixement amb el qual podrà potenciar la festa a nivell popular i turístic, a més de ser una manera de fomentar el treball que la festa realitza des de fa més de 20 anys.

Una festa que continua creixent i que recentment ha incorporat una nova filà a les més d’una desena existents, filà formada tota per dones, símbol d’igualtat i fet que diferencia a la manifestació festiva de la resta de les quals es realitzen en la Comunitat, que juntament amb l’antiguitat i l’ús del valencià, configuren els seus trets identitaris.

La festa de moros i cristians de Catarroja va nàixer en 1998 amb la formació de la primera filà, però no va ser fins a un any després, en 1999, quan es va celebrar la primera entrada, ja amb tres col·lectius inscrits.

Durant la celebració del Mig Any els passats dies 12, 13 i 14 d’abril, Catarroja va poder presumir ja de nomenclatura, i ara només queda esperar a la segona setmana de setembre per a gaudir de la majestuositat de la festa recentment reconeguda d’interès turístic local.