Mor un home per un accident amb un patinet elèctric

Els patinets estan de moda pero també amb polèmica per la seua falta de regulació

Els patinets estan de moda, també amb polèmica per la seva falta de regulació. En aquest limb legal, un home de 60 anys ha mort com a conseqüència de perdre el control del patinet i donar-se amb una vorada d’unes escales, segons ha informat per les xarxes socials la policia local de Llanes. Cal tenir en compte que aquest diumenge plovia en prou en tota Espanya i cal tenir precaucions a l’hora de conduir aquests vehicles que aconsegueixen velocitats de fins a 30 quilòmetres hora. Fa 1 setmana va morir un jove de 20 anys a Estats Units, en concret en Dallas, quan conduïa un patinet elèctric.

El primer que hem de tenir en compte és la importància de la nostra seguretat. Per això si no volem sofrir un contratemps és convenient portar casc, genolleres, guants i coderes. Abans de sortir amb el patinet hem de comprovar que funcionen bé els frens i que les rodes es troben en bon estat, incloent la pressió de l’inflat. La bateria també és molt important tenir-la en compte per no quedar-nos tirats a la meitat del trajecte.

Una vegada al carrer cal circular per les vies per les quals correm menys perill, on no hi haga molta circulació o on puguem circular sense tenir molt contacte amb els cotxes. Si anem per les voreres recordar que els vianants sempre tenen preferència, però cal intentar aprofitar els carrils bici. Per la nostra seguretat, no cal subjectar-se a altres vehicles que estiguin en marxa, evitar circular fent zig-zag, esquivant als vehicles, ni anar amb objectes que ens dificulten la conducció.

Els patinets elèctrics, la nova moda de desplaçament entre els valencians