Montoro

Cristóbal Montoro, ministre d’Hisenda, ha participat en la sessió de control del Senat on els senadors José Caballos (PSOE) i Ferrán Martínez (Units Podem) li han preguntat sobre la data prevista per a presentar la proposta de reforma del sistema de finançament autonòmic.

Montoro ha assenyalat que des del Govern s’està treballant perquè hi haja una aprovació “el més prompte possible” i que no hi haurà reforma de finançament autonòmic sense el grup socialista. “No hi ha cap voluntat de portar avant una reforma del finançament en contra del PSOE. Més clar, impossible”, ha confessat.

Quant al model que se cerca aprovar, el titular d’Hisenda ha informat que s’està estudiant l’aplicació d’un model “més senzill” amb el qual garantir un finançament just per al benestar de tots els ciutadans del territori nacional, sense importar la localitat de residència.

A més, el ministre ha recordat que la Llei orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (Lofca) continua vigent i “no caduca”. “No em tornen a dir en esta Càmera que no està vigent una llei que sí ho està. Som legisladors, parlem amb propietat”, ha sentenciat.