L’Ajuntament de Paiporta fa un pas cap a avant en el camp de la Igualtat. Guillem Montoro, es converteix en el primer home transexual regidor d’Espanya i s’ha presentat davant els mitjans de comunicació en una multitudinària roda de premsa. En la seua compareixença ha afirmat que el seu nomenament és “un abans i un després” en la política nacional i permet visibilitzar que les “realitats trans encara necessiten ser verbalitzades” i que la transsexualitat “no és una malaltia”.

Montoro, que té 22 anys assumirà les competències de la regidoria de Transpareència, Modernització i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Paiporta, en substitució d’Encarna Signes, que va renunciar a la seua acta el passat mes de desembre per motius personals.

El regidor ha afirmat que “ningú ha d’imposar qui eres” i ha subratllat els joves “necessiten referents visibles per a saber que no estan sols”. Montoro és un conegut activista dels drets LGTBI i a part va participar en l’elaboració de la Llei Trans de la Generalitat,

El polític paiportí se li ha qüestionat la necessitat de fer públic el fet de ser transexual i ser “visible enfront de l’ull públic”, i ha rebut qualificatius com “ser antinatural o no normal”, assegura que el seu nomenament suposa un “abans i un després en la política valenciana i nacional”.

Ha denunciat que se segueixen produint-se actes de transfobia “constants” en la majoria d’àmbits de la vida, com si els transexuales anaren “ciutadans de segona”.

“Se segueix pensant que la transsexualitat és algo del que avergonyir-se, que lesbianes, gais, transexuals i bisexuals hem de mantenir en l’àmbit privat nostra orientació sexual i identitat de gènere, com si el heterocentrismo imperant no fóra una ostentació de la heterosexualitat”, ha lamentat.