monstruos

La La Biblioteca i el Departament de Didàctica del Museu Valencià d’Etnologia presenten per quart any consecutiu la campanya ‘Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians’ amb una programació d’activitats dirigides a públic adult i infantil.

L’objectiu principal és reivindicar, pel que fa a Tots Sants, moment molt influït per la festa nord-americana de Halloween, l’existència en l’imaginari valencià de monstres propis com la Quarantamaula, l’Home del Sac, les bruixes, l’Home dels nassos, el Caro o el Drac del Patriarca, i com fomentar la lectura de la literatura popular valenciana on estos personatges són protagonistes de rondalles i de llegendes.

Enguany Espanta la por ofereix un ample ventall d’activitats: tallers per a famílies i escoles i una ampla programació per a adults amb conferències, narracions i jocs, la presentació d’un nou volum de la col·lecció de contes d’Espanta la Por (Marta és un donyet), i d’un joc de taula sobre els monstres valencians.

Com altres anys la campanya ix del Museu cap als municipis valencians gràcies a la col·laboració de les biblioteques públiques i els museus etnològics locals. En 2019 seran més de 100 centres els que desenvoluparan el seu propi Espanta la por de nord a sud del territori valencià.

En esta campanya col·laboren amb el MUVAET, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD), el SARC – Cultura Diputació de València, la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i el Gremi de Llibrers de València.