Mónica Oltra declarará el 19 de septiembre por el presunto encubrimiento de abusos sexuales de su ex a una menor
Archivo - Mónica Oltra, en imagen de archivo - ROBER SOLSONA - EUROPA PRESS - Archivo

El titular del Jutjat d’Instrucció 15 de València ha citat a declarar a l’exvicepresidenta i exportaveu del Consell Mónica Oltra el pròxim 19 de setembre.

La també exconsellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives acudirà com imputada pel presumpte encobriment dels abusos sexuals comeses pel seu exmarit a una menor tutelada per la Generalitat entre 2016 i 2027.

Segons ha comunicat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), Oltra està citada a les 9.30 hores. La citació arriba setmanes després de produir-se la seua dimissió de l’Executiu valencià.

D’haver continuat al capdavant del Govern del Botànic, l’exvicepresidenta hauria declarat el passat 6 de juliol. No obstant això, després de perdre el seu aforamiento com a diputada de Les Corts, el procediment que estava en mans del TSJCV va tornar als jutjats valencians, punt on es va originar la investigació.

PER QUÈ S’INVESTIGA A MÓNICA OLTRA?

En concret, s’investiga el presumpte encobriment dels abusos sexuals que va patir una menor tutelada per l’exmarit d’Oltra, Luis Ramírez Icardi, en un centre públic dependent de la seua Conselleria.

Ramírez ha sigut condemnat a cinc anys de presó per abusar de la menor que llavors tenia 14 anys. Després d’això, el tribunal va detectar indicis de fins a tres presumptes delictes que hauria comès Oltra: prevaricació; abandó de menors i omissió del deure.

Segons l’acte, se sospita sobre la possible existència d’un concert entre Oltra i diversos funcionaris al seu càrrec. L’escrit del Fiscal Superior apuntava al fet que hi hauria un “pla preestablit” per a ocultar els abusos. A més, també s’hauria tractat de desacreditar i “desvirtuar” a la menor tutelada “negant-li la credibilitat”. La finalitat hauria sigut protegir la seua llavors parella o la seua carrera política de l’aforada.