Mónica Oltra anuncia su dimisión y abandona el Consell
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, en rueda de prensa. / KAI FORSTERLING (EFE)

La vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, seguirà en el Botànic. La imputada per Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per el cas d’abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada per la seua pròpia Conselleria, ha descartat dimitir.

Oltra ha comparegut davant els mitjans en una roda de premsa que ha alçat una alta expectació i ha omplit l’aforament de Les Corts. En ella, la vicepresidenta ha deixat clar que es manté innocent i per tant no abandonarà la Generalitat.

“Vull destacar una frase de l’acte d’imputació que diu ‘cert és que no existeix una prova directa’, crec que és la frase que defineix l’acte. Ens mantenim per tant en les mateixes condicions que tot aquest temps”, ha assenyalat rebutjant la seua eixida.

Oltra ha afirmat que “és impossible” que les tretze persones que han declarat estiguen mentint per a salvar-la. “A moltes ni les conec. No sé el que pensen, no sé el que voten, no sé si comparteixen el projecte del Botànic, no sé si els caic bé o malament, no ho sé. El que sí que sé és que la veritat, és la veritat”.

La número u de Compromís ha negat a més estar parlant amb el president, Ximo Puig, sobre la seua possible dimissió. Aquesta ha insistit que tot forma part d’una persecució d’extrema dreta i per tant no és culpable. “Això és una cacera de l’extrema dreta i no té res a veure amb fer justícia”, ha declarat.

OLTRA: “QUALSEVOL COMPARACIÓ AMB EL COMPORTAMENT CORRUPTE DEL PP ÉS ODIOSA”

Una altra qüestió per la qual Oltra ha sigut preguntada és sobre les seues declaracions davant Les Corts en 2010 quan Francisco Camps estava al capdavant del Consell. En elles, Oltra assegurava que de veure’s algun dia imputada com ell s’aniria “a casa”. “El dia que em veja com vostè imputat i vilipendiat, enxampat en totes les mentides i més, sent el riure de tota Espanya i apareixent més en les vinyetes d’humor que en les notícies, aqueix dia sí que m’aniria a casa”.

La vicepresidenta ha assegurat que aqueixes frases “s’han de contextualitzar”. “Jo sempre he desvinculat les imputacions de les línies ètiques, sempre. Qualsevol comparació amb el comportament corrupte del PP és odiosa. He actuat amb total transparència i lleialtat parlamentària”.

“Record que quan el senyor Camps s’absentava de les sessions de control haver dit que vinguera i donara explicacions o s’anara. Jo he donat totes les explicacions, tota la documentació. He comparegut innombrables vegades en Les Corts i davant de vosaltres (en referència als mitjans de comunicació), he contestat a totes les seues preguntes i mai m’he escapat del control de les Corts com feien uns altres. Per tant, clar que soc coherent i ho continuaré sent. Aquesta és una postura ètica, estètica i política. No és una postura personal perquè aqueixa part me la calle”, ha sentenciat.