Si estás pensant en una escapada per al pont d’octubre, o vols gaudir d’un viatge a la tardor, 7Televalencia et proposa alguns dels monestirs més espectaculars del món on poder gaudir, relaxar-te i meditar.

Des del Niu del Tigre de Burán, passant per Grècia i els Monestirs de Meteora, sense oblidar-nos de Barcelona i el seu monestir de Monserrat.

1.Nido del Tigre (Bután) 

Aquest santuari de l’Himàlaia està situat a 3.000 metres d’altura, és una fortalesa, formada per una cascada de teulades i murs blancs, que s’aferra a la paret d’un penya-segat de 900 metres per damunt de la vall del Paroy, i només és accessible després d’una àrdua i pronunciada caminada que arranca a 2.600 metres d’altura i es completa, aproximadament, en una hora.

2. Santa Catalina (Arequipa, Perú)

Aquest convent d’estil mudèjar va ser fundat en 1580 i està situat a la ciutat peruana de Arequipa, gaudeix de la ciutadella emmurallada, els corredors de color pastel, escales secretes i fins i tot el pati del Silenci, on les religioses s’asseien a resar el rosari.

3. Los monasterios de Meteora (Grecia)

Declarat Patrimoni mundial per la Unesco, és un de les destinacions més populars de Grècia. Els seus alts pinacles es van formar fa més d’11 milions d’anys.

4. Rila (Bulgaria)

Enclavat als peus de les muntanyes Rila, el monestir es pot visitar fàcilment en una excursió d’un dia des de la capital, Sofia. El temple està situat en la profunda vall del riu Rilski.

5. Convento de Novodevichy (Moscú, Rusia)

Novodevichy és un dels pocs llocs on es pot retre homenatge tant a l’esplendor eclesiàstica com a les grans personalitats de Rússia. A diferència d’altres monestirs moscovites, ha romàs virtualment intacte des del segle XVII. En 2004, va ser proclamat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

6. Monasterio de Selime (Capadocia, Turquía)

És una enorme estructura excavada en la roca roja d’una muntanya. Consta de pujols vermellosos, arcs naturals i forats foscos a manera d’entrades. S’estima que el monestir data del segle VIII, encara que els frescos religiosos es van afegir diversos segles després. És un dels de major grandària de la seua classe a la regió.

7. Wat Xieng Thong (Laos)

Wat Xieng Thong, és una obra mestra de l’arquitectura budista. Els seus sostres de diversos nivells que arriben fins al sòl i els seus murs decorats amb mosaics fan d’ell una de les principals atractius turístics d’aquesta ciutat laosiana.

8. Montserrat (Barcelona)

El monestir de Montserrat és un dels més espectaculars i dels més simbòlics de la Península. Es troba situat en un aflorament rocós a 1.230 metres d’altura, a 40 quilòmetres de Barcelona i acull a la verge de la Moreneta.

9. Monasterio Colgante (Datong, China)

Aquest és monestir construït en una paret a 75 metres d’altura prop de la Muntanya Heng a la Província de Shanxi, la Xina. Va ser construït fa més de 1.500 anys, i és conegut per la seua localització i també perquè és l’únic que combina les 3 religions tradicionals xineses: Budisme, Taoisme i Confucianisme.

10. Simonos (Petra)

El Monestir de Simonos Petra és un monestir ortodox de la Muntanya Athos, Grècia. Està situat en la costa sud de la península de la Muntanya Athos, entre el port de Dafni i el Monestir deGregoriou. L’assentament on s’alça el monestir penja d’un penya-segat a 330 metres sobre el nivell del mar i està dedicat a la Nativitat de Jesús.