T
Toni Cantó en 7 Televalencia.

El portaveu de Ciutadans en les Corts Valencianes, Toni Cantó, ha defensat seguir el model de la Comunitat de Madrid per a reduir la incidència de la pandèmia en el territori valencià després de l’augment del nombre de contagis.

“Hem de mirar a aqueixes autonomies que estan aconseguint resultats i aprendre”, assegurava. Amb aquestes paraules ho explicava anit el líder de la formació taronja en una entrevista exclusiva en 7 Televalencia. “Jo crec que Madrid ha demostrat que sense ser tan estricte amb els tancaments, anant localment als llocs en els quals està el problema i fent més test, es pot solucionar”.

Cantó va declarar que un confinament total com el viscut al març no és la solució excepte “que la situació empitjore moltíssim”. No obstant això, sí que va considerar que hauria de reconsiderar-se el model d’Isabel Díaz Ayuso i procedir a tancaments locals. Això suposaria confinar per municipis, barris o fins i tot edificis en els quals puga haver-hi focus de coronavirus.

“Madrid ha sigut més local sense tancar de forma generalitzada i no destrossar l’economia. Anar als focus, tancar zones més xicotetes, vigilar-ho tot millor i fer més test ràpids“, és l’aposta per la qual va advocar Cantó en la seua intervenció en el programa ‘Àgora’.

Al costat de les mesures de Madrid, el síndic de Ciutadans va destacar a més algunes de les preses a Andalusia com el avançament del toc de queda a les 22 hores o el tancament perimetral de totes les localitats.

“PEDRO SÁNCHEZ ES EL PITJOR PRESIDENT DEL MÓN”

Toni Cantó també va dedicar unes paraules crítiques a la gestió del Govern. Va assegurar que el coronavirus està sent “una pandèmia molt polititzada” i va ratllar a Pedro Sánchez de ser “el pitjor president del món a manejar la situació”.

El líder de CS en la Comunitat va remarcar que les seues paraules no eren una opinió sinó una dada. “Som el país que ha liderat el nombre de morts durant molt de temps i nombre de contagis. Això en part ha sigut perquè no tenim un Govern preparat. El senyor Illa és un filòsof que ni des de lluny podria pensar que anava a enfrontar-se a una situació com aquesta. Pensava que anava a tenir un treball còmode i fixe’s amb el que s’ha trobat”.

“A més, tenim un Govern que no exerceix com a tal i no lidera. Deixa una pandèmia en mans de 17 comunitats autònomes quan hi ha decisions que han de ser preses de forma global”.

CANTÓ REBUTJA EL VALENCIÀ COM A REQUISIT PER A SANITARIS

Davant la pregunta de si la sanitat valenciana està preparada per a fer front a la segona ona, Va cantar va ser clar: “tant de bo, això espere però no tinc garanties que així siga”. “Ara vindrà un nou examen. A mi em va preocupar especialment veure com la setmana passada i part de l’anterior les dades van créixer moltíssim. Estava acostumat a unes xifres de 400 o 500 i de sobte ens vam anar als mil i escaig, ens portem un esglai”.

Per això el síndic va reiterar la seua aposta per uns pressupostos que defensen la sanitat. Cantó va advocar per millorar les instal·lacions d’hospitals i centres de salut; augmentar el nombre de professionals; i millorar els sous del col·lectiu sanitari.

A més, va criticar la imposició del valencià per a exercir aquesta professió en la Comunitat Valenciana. “Hi ha una manera en la qual no els ajudem per a res i és posant barreres idiomàtiques. Amb el requisit lingüístic els que vinguen de fora no podran complir”.

UNA CRIDA A LA RESPONSABILITAT

Toni Cantó va aprofitar l’entrevista per a dirigir unes paraules a la societat en les quals demanava més responsabilitat. “És molt important fer una crida al nostre entorn, a la responsabilitat. Això és molt seriós”, va explicar. “Ningú es pot sentir fora de perill, està sent un període tan llarg que és fàcil oblidar-lo i confiar-se”.