patienetes

Un home de 30 anys ha resultat ferit aquest matí a conseqüència d’un accident en patinet. Els fets han ocorregut a primera hora de la jornada al carrer Doctor Lluch de València.

Segons ha informat el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), el sinistre s’ha produït sobre les 06.50 hores. L’incident ha sigut a conseqüència d’un xoc entre el patinet elèctric i un cotxe que circulava pel barri del Cabanyal.

Fins al lloc de l’accident s’ha traslladat una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA). El conductor del vehicle ha eixit il·lès mentre que el jove del patinet ha hagut de ser atès per l’equip mèdic. Aquest presentava un traumatisme cranioencefàlic i diverses policontusiones. Després de la seua estabilització ha sigut traslladat a l’Hospital Clínic Universitari de València.

LA DGT AMPLIARÀ LA REGULACIÓ DE CIRCULACIÓ

El nou incident en patinet se suma als dos sinistres registrats a Espanya la setmana passada. En tot just tres dies, una dona de 79 anys i un jove de 25 anys van perdre la vida. La primera va ser víctima d’un atropellament en patinet elèctric mentre el segon era un conductor que va xocar contra un taxi.

Des de les autoritats ja s’ha alertat del perill d’aquests mitjans de transport que han vingut per a quedar-se. Per això, la Direcció General de Trànsit (DGT) prepara una ampliació de la regulació de la circulació. L’objectiu és convertir el casc i el jupetí reflector en articles obligatoris per a la conducció de patinets. De la mateixa manera, s’exigirà un certificat de circulació i una assegurança de conducció. A més, s’estudia imposar una edat mínima per a pujar sobre aquests mitjans de transport.