Un misterioso tren de luces cruza el cielo de Valencia esta madrugada
Satélites Starlink 4-20 sobrevolando el cielo.

Els valencians més matiners han gaudit a primera hora del matí d’un fenomen insòlit a la ciutat: un tren de llums sobrevolava el cel de València. Ha sigut poc després de les 6.00 hores quan una fila de llums han volat sobre la capital del Túria. Aquestes es movien en una sincronia perfecta i amb una velocitat vertiginosa que ha durat al voltant de dos minuts.

Encara que molts hauran pensat que són ovnis, la realitat està bé lluny d’aquest fenomen. El misteriós tren de llums que ha deixat una lluentor extraordinària en el cel, és en realitat una constel·lació de satèl·lits Starlink 4-20. En concret es tracta de la segona part del coet espacial Falcon 9 de Space X.

QUI ESTÀ DARRERE DEL MISTERIÓS TREN DE LLUMS?

La companyia del multimilionari Elon Musk, amo de Tesla, és la responsable d’aquest llançament. La constel·lació està formada per milers de satèl·lits de xicoteta grandària. Aquesta es va llançar a les 02.32 hores del dilluns des de Cabo Cañaveral. Aqueixa mateixa matinada ja va poder veure’s per primera vegada en ciutats com València, Màlaga o Toledo. El seu objectiu és proporcionar Internet d’alta velocitat a tota la Terra creant una xarxa gegant de satèl·lits.

Els satèl·lits vistos aquesta matinada eren al voltant de mig centenar, 51 en concret. Anaven plegats en haver sigut llançats en un coet i no se solten fins a arribar al punt al qual han sigut dirigits, per això se’ls veu desplaçar-se en una fila índia perfecta.

El feix de llums és en realitat un núvol de gasos procedents dels propulsors. Aquests provoquen el frenat per a desorbitar els satèl·lits i provocar la seua reentrada en Terra. Segons explica l’astrofísic José María Madiedo, això evita que el material quede com a fem espacial al voltant del nostre planeta.