Germanor, fervor, tradició, aliats amb un dia primaveral, han sigut de nou protagonistes, en la Festa dels Peixets que se celebra a Alboraia.

Centenars de veïns, d’esta localitat de la comarca de l’Horta Nord i de poblacions properes, han participat en una celebració més que arraigada ‘i que es commemora en l’ermita construïda en la desembocadura del barranc del Carraixet, coneguda com Ermita dels peixets i ermita del miracle.

Un miracle que es recrea cada any. Segons conta la tradició, un musulmà convers d’Almàssera estava moribund i va demanar la Comunió al capellà. En travessar el barranc de Carraixet, les hòsties li van caure a l’aigua, fet que va provocar una gran commoció i que el poble s’organitzara per a recuperar-les. En la desembocadura del barranc tres peixos, segons la tradició d’Alboraia, van donar les formes sagrades al capellà.

Entorn a aquest fet, la jornada festiva comença mb una misa i diferents activitats lúdiques en un espai privilegiat: com a paelles populars, jocs esportius i la participació de ‘colla de tabal i dolçaina’ de la Societat Musical d’Alboraia.

Tampoc l’alcalde del municipi, Miguel Chavarria, s’ha volgut perdre la festivitat, en la quals els clavaris juguen un papel important per mantenir viva la tradición

Ara, Alboraia es prepara per a altrs festes marcades al seu calendari i organitzar una nova cita amb el miracle dels peixets el proper any.