Família de Cristina Blanch, la jove de 30 anys assassinada presumptament per la seua parella en un habitatge del centre de València, ha convocat un minut de silenci en memòria de la difunta.

L’acte, que també cerca condemnar el crim de violència de gènere, tindrà lloc aquest matí a les 12.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament. A més, per a retre homenatge a Cristina, s’ha demanat assistir amb una rosa blanca en el seu honor.

“Demanem a tots els valencians que s’unisquen a nosaltres per ella i per totes les dones. Que es faça justícia. En honor a Cristina us demanem que porteu tots una rosa blanca. Que aquest silenci siga el major soroll, per Cris, per totes”. Així ho indica el missatge difós en xarxes socials per la Falla Maestro Gozalbo-Conde Altea, comissió a la qual pertanyia la víctima.

El comunicat, fet públic a petició de la família de Cristina, demana que el missatge “arribe a tota València”. “Que la societat valenciana s’alce i condemne l’ocorregut perquè no torne a passar“, resa.

Malgrat la convocatòria, els afins de la jove han volgut recordar que no es tracta d’una manifestació contra la violència masclista. “És un minut per a honrar a Cristina i respectar a la família. No és una manifestació, és una mostra d’unió”, assenyalen.

Mensaje difundido para recordar a Cristina Blanch.

LES AUTORITATS SE SUMEN Al MINUT DE SILENCI

A més d’amics i familiars de Cristina, s’espera l’assistència d’autoritats i representants polítics. Entre ells s’ha confirmat la presència de l’alcalde de València, Joan Ribó, qui estarà acompanyat de membres de l’Ajuntament.

Al marge de l’acte convocat per la família, València comptarà amb altres minuts de silenci. El president del Consell, Ximo Puig, se citarà a les 12.00 hores a les portes del Palau de la Generalitat per a condemnar la violència masclista. Al mateix temps, la delegada del Govern en la Comunitat, Gloria Calero, presidirà un altre minut de silenci en la plaça del Temple.