Els quatre ministres valencians prenen possessió dels seus càrrecs davant el rei

L'acte ha tingut lloc en el palau de la Zarzuela després que el BOE fera públic els seus nomenaments.

ministros

José Luis Ábalos, Carmen Montón, Luis Planas i Màxim Huerta han pres possessió del seu càrrec com a ministres del govern que presideix Pedro Sánchez davant la presència de Felipe VI en el palau del Sarsuela. Després que el BOE haja fet públic els seus nomenaments, els valencians acompanyats per la resta del nou Executiu, han promès els seus càrrecs amb l’absència de símbols religiosos i usant la fórmula de ‘consell de Ministres i Ministres’.

D’aquesta manera el nou govern d’Espanya comença oficialment la seua marxa i demà s’asseurà en la taula de reunions del palau de la Moncloa per a celebrar el seu primer consell de Ministres.

El nomenament de Màxim Huerta com a titular de Cultura es feia públic ahir a la vesprada. El valencià assegurava que “no té por que revisen les seues tuits passats i que la seua labor comença ara i abans escrivia sense saber la repercussió que tindrien”.

En un entrevista que va concedir a RNE es va defensar a de una de les seues publicacions en Twitter en la qual afirmava que odiava l’esport. Huerta explicava que ha sigut un mal entès i que falta la part de la frase en la qual diu “es asmàtic”.

D’altra banda, el DOGV publicava el cessament de Carmen Montón com a consellera de Sanitat i assegurava que el ministeri de Sanitat va a “intentar superar les etapes en les quals la ciutadania ha perdut tants drets en l’àmbit sanitari i social i apostar per l’Estat del benestar”.