Escaparate del Horno de Vicente

Són dies de Pasqua i dies on mones de pasqua, panquemados, coques de panses i nous, són protagonistes en les taules de les cases valencianes,així com en els berenars però també ho són en els forns i pastisseries de València i de la província,  ocupant les seues vitrines i aparadors.

El Gremi de Forners i Pastissers de València organitza un concurs anualment en el qual tria els millors dolços de Pasqua de València, i en la seua XXXIII Edició , ha comptat en la  fase final amb 18 forns-pastisseries tradicionals de València i la seua província, triats per un jurat que ha estat format per professionals del sector, representants d’organitzadors de consumidors, professors de Belles arts i representants de mitjans de comunicació.

De tots els premiats el forn-pastisseria Vicente García ha resultat guanyador en les quatre categories del certamen. En el local situat en l’avinguda antic Regne de València es troba la millor mona artística de Pasqua, el millor panquemado, la millor coca de panses i nous i la millor ornamentació comercial de tota València.

Panquemado del forn pastelería Vicente García

El Forn de Manuela, establiment situat al carrer Benidorm del barri de Campanar i que data de l’any 1866,  també ha resultat guanyador, amb el segon premi de mones de pasqua, el segon premi de coques de panses i nous i el tercer premi de panquemados.

Aparador del Forn de Manuela

Per la seua part el Forn Pastisseria Sant Antoni, situat en Sant Antoni de Benajéber i que a més és famós per les seues figures de xocolate, els seus panettones de xocolate… ha aconseguit el tercer premi de mona de Pasqua i el de coca de panses i nous; i dedica el seu estand de pasqua a la sèrie televisiva Juego de Tronos.

Mones de Pasqua del Forn de San Antonio

També han estat guardonats altres establiments com la Pastisseria Galan d’Albal, que ha aconseguit el segon premi a l’ornamentació comercial, el forn Consuelo Lapeña, que s’ha alçat amb el segon premi de panquemados i el Forn Artesà Les Netes que ha estat guardonat amb el tercer premi a l’ornamentació comercial.