cabrals

Una xifra mai aconseguida en les 48 edicions de la fira del formatge de Cabrales de l’any ha sigut de 14.300 euros, per al millor formatge que s’ha venut en Arenes de Cabrales, Astúries. 

Una peça elaborada per la formatgeria «Valfriu», que regenta Sandra Herrero en Tielve va ser seleccionat com el millor dels oferits en el XLVIII certamen d’aquest formatge.

El restaurant que finalment es va fer amb aquest formatge va ser El Llagar de Colloto, d’Oviedo, en una licitació que va superar totes les expectatives i pel qual es van pagar quatre vegades més que en la subhasta del passat any.

L’interès que desperta aquesta varietat de formatge no solament s’ha vist reflectida en el preu, sinó també en el nombre d’hosteleros que es van unir a la subhasta ja que s’ha doblegat en aquesta edició respecte de l’any passat.

En aquesta ocasió, van anar 15 els restaurants, en la seua majoria d’Astúries, però també de Madrid, Toledo, Granada i Mallorca, els que van participar en la subhasta per fer-se amb el millor formatge de Cabrales de la temporada.

Fins ara, va anar l’any 2011 quan es va pagar més pel millor Cabrales de l’any, 11.000 euros. 

En aquesta fira, a la qual acudeixen centenars de persones, es van posar a la venda 1.500 quilos de Cabrales de 17 productors diferents.