Viatjar a una capital europea o allotjar-se en un hotel de platja massificat ja no es porta. Ara la moda és l’exclusivitat i la personalització, o almenys així ho pensa la generació més viatgera de la història: els millennials. Els joves nascuts entre el 82 i el 95 ja no es conformen amb això de sempre. La seua manera de recórrer el món ha canviat i la indústria turística el sap.

El turisme experiencial és la clau del futur dels viatges. Ara ja no n’hi ha prou amb visitar una ciutat o banyar-se en una platja mediterrània. Els millennials cerquen l’oci i tot allò que convertisca el viatge en una experiència única i inoblidable.

Els hotels cada vegada són més innovadors. Alguns ofereixen majordoms per a traure fotos durant l’estada i així presumir del millor perfil en les xarxes socials. Altres oferixen videoconsoles per als amants del videojocs. Però això no és l’única cosa que canvia, també ho fa la manera de volar. El low-cost ja no és el protagonista, ara se cerquen vols amb menjar bio i paquets de sèries amb els que passar l’estona. Tota una sèrie de productes que repercuteixen en el preu final.

Conrad Maldives Rangali Island, el hotel con Instagram Butler.

Una altra qüestió que evoluciona és la manera de preparar el viatge. Els joves asseguren que les xarxes socials són determinants per a decidir les destinacions i acudeixen a la tecnologia mòbil per a organitzar el seu itinerari. Una sèrie de factors que ha obligat el sector a apostar per la digitalització del turisme.

Sembla que eixe motor econòmic seguirà en auge i és que ara la Comunitat Valenciana aposta per un turisme de qualitat i no de quantitat. A més, gràcies a que els millennials es mouen tot l’any i no solament a l’estiu la desestacionalització ha aconseguit ser una realitat que ajudarà a València a estar en el mapa de destinacions internacionals.