Exposición-Micer Mascó va tornar fa 17 anys a la Secció Especial, dins de la particular fornada de noves comissions (Cuba-Literato Azorín, Sueca, Duc de Calàbria…) que van canviar el mapa de la màxima categoria. Açò, unit als anys que, en dècades anteriors també havia transitat, la converteix ja en una de les grans clàssiques de la categoria. La que eixirà al carrer el pròxim mes de març serà la número 36.

Durant uns anys va intentar fins i tot competir amb Nou Campanar i el seu a haver-hi figuren alguns dels millors resultats de la seua història, arribant al podi en tres ocasions en aquesta segona època.

El projecte d’enguany tractarà de recuperar la bona senda dels exercicis anteriors que es va veure truncada en 2017. Després d’aconseguir tres quarts premis consecutius, l’any passat van rebre un setè. Era el moment de donar un nou gir conceptual. Per açò, el projecte d’enguany aposta pels volums i el moviment. El que protagonitzaran les figures corpòries en una rematada-escena, amb el cataclisme que s’organitza quan una núvia llança el seu ram. “Si vull” compta amb el disseny de Josete Santaeulalia i, per sisè any, compta amb la materialització de Francisco Giner, artista la producció de la qual en la màxima categoria està íntegrament en aquest carrer.

El projecte aposta pel volum, sabedors que la seua demarcació és molt complicada i molt oberta, la qual cosa obliga a omplir molt més espai que unes altres de les competidores. L’enorme cos central destaca poderosament per les seues dimensions i l’armadura interior de fusta ho acredita.