Un arrollamiento en la estación de metro de Bailén deja a una mujer herida de gravedad
Usuarios de Metrovalencia esperan en el andén. / FGV

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà dilluns que ve 25 de juliol la segona fase de les obres de renovació de via de les Línies 1, 2 i 3 de Metrovalencia. Això afectarà diferents trams en superfície en els mesos de juliol i agost. L’objectiu de les obres és fer front a la deterioració provocada pel pas del temps o les condicions climatològiques.

Les rutes afectades són les que van direcció Castelló-Bétera, Llíria-Torrent Avinguda i Rafelbunyol-Aeroport. Malgrat això, la renovació només afectarà trams molt concrets d’aquestes línies de metro.

Els treballs obligaran a tallar el trànsit ferroviari en les zones afectades. Per això, s’ha previst un servei substitutori d’autobús en els trajectes on es pretén tallar les línies de metro de manera temporal. No obstant això, aquest no operarà durant el servei nocturn ordinari de divendres, dissabte o vespra de festiu.

En cadascuna de les estacions afectades hi haurà treballadors que ajudaran als clients de Metrovalencia a agafar l’autobús i realitzar el transbord. El nou servei, en determinats casos, no estarà en la mateixa ubicació que el metre ja que en algunes zones el vehicle no pot accedir. Per a consultar els autobusos i les seues rutes es recomana consultar la web oficial de Metrovalencia.

La Generalitat Valenciana ha invertit 32 milions d’euros en les obres. La intenció és proporcionar als usuaris seguretat, comoditat i puntualitat. D’aquesta manera, aquestes millores se sumaran a les que es van realitzar en la primera fase del projecte el mes d’abril.

DURACIÓ DE LES OBRES I PARADES AFECTADES

L1 (Castelló – Bétera)

 • Tram Alginet – Castelló: des del 25 de juliol fins al 31 d’agost.
  • Parades: Alginet; Ausiàs March; Carlet; Benimodo; L’Alcúdia; Montortal; Massalavés; Alberic i Vilanova de Castelló.
 • Tram Empalme – Bétera: des del 8 d’agost fins al 31 d’agost.
  • Parades: Empalme; Burjassot; Burjassot-Godella; Godella; Rocafort; Massarojos; Montcada-Alfara; Seminari-CEU; Masies; S. Psiquiàtric i Bétera.

L2 (Llíria – Torrent Avinguda)

 • Tram L’Eliana – Llíria: des del 25 de juliol fins al 3 d’agost.
  • Parades: L’Eliana; Torre del Virrei; La Pobla de Vallbona; Benaguasil 1r; Benaguasil 2n i Llíria.
 • Tram Els Carolines-Fira – Fuente del Jarro: des del 4 d’agost fins al 21 d’agost.
  • Parades: Els Carolines-Fira; Campament; Paterna; Santa Rita i Fuente del Jarro.

L3 (Rafelbunyol – Aeroport)

 • Tram Alboraia-Peris Aragó – Rafelbunyol: des del 25 de juliol fins al 31 d’agost.
  • Parades: Alboraia-Peris Aragó; Almàssera; Meliana; Foios; Albalat dels Sorells; Museros; Massamagrell; La Pobla de Farnals i Rafelbunyol.