Un arrollamiento en la estación de metro de Bailén deja a una mujer herida de gravedad
Usuarios de Metrovalencia esperan en el andén. / FGV

El Pla de Mobilitat Metropolitana (PMoMe) de València ha confirmat la arribada del metro a Xirivella, Alaquàs i Aldaia. En concret serà la futura Línia 14 de Metrovalencia la responsable d’arribar a aquests tres municipis de l’àrea metropolitana.

Segons s’ha comunicat, aquesta nova línia connectarà el barri del Crist amb l’Estació Marítim. En total s’han plantejat set parades que donaran servei a Xirivella, Alaquàs i Aldaia. No obstant això, encara es desconeix quan es començaran les obres d’aquest projecte i l’any en què aquest recorregut estarà en ple funcionament.

A més, el nou trajecte de metre suposarà que els ciutadans dels tres municipis valencians puguen arribar en 20-30 minuts al centre de la ciutat, a l’avinguda d’Aragó i al Campus de Tarongers.

TRES NOVES ESTACIONS DE RODALIA A VALÈNCIA

El Pla de Mobilitat inclou 60 propostes de millora en l’àrea metropolitana de València per a fomentar el transport públic. Una d’elles consisteix en duplicar el túnel de metre del carrer Colón. La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat assegura que aquesta ampliació permetrà millorar els serveis de metrovalencia.

També s’ha previst continuar ampliant línies de metro. Concretament, s’ha pensat a prolongar el tramvia Natzaret-Grau i les nou línies de tramvia des del centre de la ciutat a l’hospital La fe i a la Marina Reial Joan Carles I.

El PMoME aposta a més per una millora en Rodalia per a disminuir el temps d’accés al Campus de Tarongers i a l’entorn de l’avinguda d’Aragó. Per a això, cercaran construir estacions de tren al Parc Central, Aragó i Universitats.

També s’ha proposat el metroTram. D’una banda, l’objectiu d’aquest serà connectar València amb Sagunt i Port de Sagunt; per un altre, s’enllaçarà l’eix Albal-Catarroja-Alfafar.

Finalment, es pretén consolidar una xarxa metropolitana de prop de 1.047 km de vies de vianants ciclistes. L’objectiu és que en els pròxims 14 anys la marxa a peu i amb bicicleta puga ser més del 45% del repartiment modal en la metròpoli.