La nueva fecha que baraja Sanidad para que toda la Comunitat pase a la Fase 1
Ximo Puig y Ana Barceló durante una reunión en el Palau de la Generalitat.

Ximo Puig no descarta prendre noves mesures en les pròximes hores en localitats amb un índex de major agressivitat del virus. El president de la Generalitat valenciana ha comparegut en un acte en el Centre del Carme de València.

Així doncs, Puig ha recordat que la Comunitat Valenciana es troba en una situació complicada. Per això, ha avançat que el Consell utilitzarà tots els mecanismes per a portar les mesures establides avant en les localitats.

NO ES DEU ESPECULAR EN AQUESTS MOMENTS

A més, ha ressaltat la ratificació del Tribunal Superior de Justícia del toc de queda implantat i l’estat d’alarma. “Ara tenim garanties legals”, ha agregat. No obstant això, li han preguntat per si això podria suposar un confinament en les pròximes hores. Per això, Puig ha manifestat: “No es tracta d’especular en aquests moments”.

D’altra banda, respecte a un possible tancament de la Comunitat Valenciana de cara al pont
de
ToTs Els Sants d’aquest cap de setmana, Puig ha dit que en el Consell estan “expectants” davant les “decisions que prendran altres comunitats autònomes, sobretot aquelles limítrofes”.

D’aquesta manera, el president ha apel·lat a l’exercici de corresponsabilitat de la població. En aquest sentit, ha considerat que el trasllat massiu de la ciutadania a altres comunitats autònomes no és molt adequat.