viaje

Quan arriben les vacances s’ha de deixar tot lligat, sobretot si es tracta de viatges a l’estranger. No solament hem de preocupar-nos de quina roba hem de portar-nos, si plourà o farà fred on ens allotgem, sinó parar esment a coses que a voltes, passem per alt.

I és que segons un informe de l’asseguradora Axa Partners, un 58% dels espanyols no realitza tasques d’ampliació de segur de viatge. 

Açò suposa que quasi sis de cada deu espanyols no amplia la cobertura del seu segur de viatge amb les opcions “adequades” concordes al seu desplaçament, perquè opten per condicions bàsiques que resulten “insuficients” para determinades incidències.

La companyia assenyala que tan sol un 13% dels assegurats es protegeix davant una possible cancel·lació del viatge, mentre que el 58% dels usuaris, per “estalvi o desconeixement”, es decanta per pòlisses “insuficients” en matèria de despeses mèdiques, danys a l’equipatge o accidents.

L’estudi també assenyala que els viatgers que més segurs contracten són els que escullen destinacions fora d’Europa, un 52 % del total, mentre que els que viatgen al Vell Continent i als països ribereños del Mediterrani són prop del 46 %.

Des de l’asseguradora Axa expliquen que una consulta mèdica en un país europeu, que comporte solament la recepta d’un antibiòtic, pot suposar un desemborsament de fins a 500 euros, mentre que a Estats Units aqueixa mateixa consulta pot derivar en una despesa de fins a 1.000 dòlars, uns 864 euros al canvi.

No obstant açò, si el motiu que porta a visitar al metge “és més seriós”, el cost s’elevaria fins a 10.000 euros a Europa o de fins a 30.000 dòlars a EUA, uns 25.885 euros, si es tracta d’una operació d’apendicitis.