ancians

El Sindicat d’Infermeria Satse ha denunciat hui la situació en la qual treballen aquests professionals en les residències de majors en les quals tenen de mitjana més de cent ancians al seu càrrec. 

La denúncia d’aquest sindicat adverteix en un comunicat de la «creixent necessitat d’augmentar els recursos humans i materials destinats a atendre i cuidar a les persones majors i depenents».

De la mateixa manera, critica que la falta d’infermeres i infermers en les residències de majors i en altres centres sociosanitaris d’Espanya és un problema que afecta permanent durant tot l’any, no solament en els mesos d’estiu.

Aquesta situació es veu incrementada en l’època estival on molts professionals es marxen de vacances i resulta molt complicat cobrir les seues vacants, donat els precaris i escassos contractes que tenen.

Segons aquest mateix sindicat, l’escassetat de personal en les plantilles es deu al fet que les administracions contracten molt poc personal i al fet que les condicions laborals que s’ofereixen són «pèssimes», una situació que porta a aquests sanitaris a intentar trobar treball en altres àmbits assistencials.

Des de l’organització sindical se li exigeix al Govern i comunitats autònomes que prioritzen una major dotació de recursos econòmics i materials i també que aquests es gestionen de manera «més eficaç i eficient».