14 mercats municipals seran l’escenari d’un grapat de propostes culturals i gastronòmiques gratuïtes que es celebraran el pròxim dissabte en el marc de la programació de la segona edició del Bonic/a Fest.

Esta campanya de promoció comercial, que pretén acostar els comerços de proximitat a la ciutadania, també inclou activitats a la plaça de l’Ajuntament i un concert (divendres 15, a les 20 hores) protagonitzat per fruites i verdures que reproduiran, amb la companyia d’instruments tradicionals, el soroll i l’alegria d’un dia al mercat. Este singular espectacle tindra lloc a l’edifici Veles e Vents.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha participat en la presentació d’esta campanya comercial que invita els ciutadans i ciutadanes a una festa perquè redescobrisquen l’essència i els productes dels mercats municipals, “que són el major exponent dels productes de l’horta i de l‘alimentació sostenible i saludable que defensa el Govern de la Nau”.

“El Bonic/a Fest és un festeig i representa la festa que suposa anar a comprar als mercats, que són els que connecten els productes de l’horta amb la ciutadania”, ha assegurat l’alcalde en recordar que enguany es celebra en el marc de la Capitalitat Europea de l’Alimentació Sostenible, “una condició que ostenta València per la política que desenvolupem per a garantir una alimentació sostenible i per a tots”.

Per la seua banda el regidor Carlos Galiana, ha explicat que la campanya Bonic/a Fest, impulsada per la regidoria de Comerç amb la col·laboració de diversos patrocinadors, “s’inclou en les accions que du a terme l’Ajuntament per a potenciar els mercats municipals i els comerços de proximitat”.  En este sentit, ha recordat, “l’esforç inversor que s’ha fet per a adequar estes instal·lacions, i s’ha fet ressò de la pròxima licitació del projecte del mercat del Grau, que comptarà amb 2,5 del Pla Confiança per a la seua rehabilitació total.”

Quant als espectacles i altres propostes culturals i gastronòmiques que se celebraren en els mercats municipals dissabte 16, cal concretar que es cuinaran paelles populars en els Mercats de Benimàmet i Natzaret. I a partir de les 20 hores arrancarà la vetlada en la resta de mercats, on les parades participants oferiran tapes elaborades amb la seua matèria primera i els seus productes frescos.

Tot, amenitzat amb música interpretrada per les bandes valencianes participants de les últimes edicions del concurs de la Diputació Sona La Dipu. Esta oferta musical es completarà amb la d’altres 16 bandes i un espectacle de les construccions humanes de la Jove Muixeranga de València, amb 50 components, que compartiran espai amb jocs tradicionals, xarangues i animació.