Juan Roig alerta que el coronavirus traerá una crisis económica
Juan Roig, presidente de Mercadona. / FOTO: Reuters.

Set marques espanyoles han aconseguit posicionar-se entre les 500 companyies més valuoses del món. La valenciana Mercadona ha aconseguit afermar-se en el podi internacional realitzat per la consultora Brand Finance.

Santander, Zara, Movistar, BBVA, Mercadona, CaixaBank i Repsol són les set marques espanyoles que enguany figuren en el rànquing Global 500. Entre totes elles sumen un valor de 55.700 milions d’euros.

El Banc Santander és la primera empresa espanyola del rànquing internacional ocupant el lloc 116 del món. Per darrere li segueixen Zara (181); Movistar (293); BBVA (343); Mercadona (391); CaixaBank (479) i Repsol (500).

Mentre la companyia de Juan Roig està entre les 400 millors marques del món, Repsol es troba a la vora de desaparèixer de la llista en haver caigut del 368 al 500. Per contra, CaixaBank ha entrat en el rànquing internacional per primera vegada. El valor de la marca ha augmentat un 27% en només un any. A més, les previsions apunten al fet que els seus ingressos continuaran creixent al llarg de 2023.

Per contra, CaixaBank ha entrat en el rànquing internacional per primera vegada. El valor de la marca ha augmentat un 27% en només un any. A més, les previsions apunten al fet que els seus ingressos continuaran creixent al llarg de 2023.

AMAZON, L’EMPRESA MÉS VALUOSA DEL MÓN

A nivell globa del rànquing, Amazon ha aconseguit desbancar a Apple amb un valor de 299.280 milions de dòlars. No obstant això, l’empresa fundada per Jeff Bezos ha perdut un 4% del seu valor respecte a 2022. Completen el TOP 10 Google, Microsoft, Walmart, Samsung, ICBC, Verizon, Tesla i Tik Tok.

A nivell europeu, la primera empresa del mercat és l’alemanya Mercedes-Benz. Li segueixen Allianz Group, Shell, BMW, Porsche, Volkswagen, Louis Vuitton, EY, Nestlé i Siemens.