La empresa valenciana Mercadona ha tornat a marcar rècord de guanys. La companyia de Juan Roig ha tancat 2020 amb un creixement del 17% respecte a 2019 i un total de 727 milions d’euros en beneficis.

Així ho ha donat a conèixer aquest matí el mateix Roig durant la roda de premsa anual de balanç de resultats. “En 2020, centrats en les nostres fortaleses i aprenent molt de les nostres febleses. Ens hem superat com a empresa i hem tingut la millor gestió de la història de Mercadona“, ha declarat.

Segons el CEO, la cadena de supermercats va multiplicar les seues vendes per 2,5 durant les primeres jornades de la pandèmia. El benefici de Mercadona va continuar creixent arribant a aconseguir els 26.932 milions d’euros de vendes, un 5,5% més que en 2019. “La societat ens ha donat més que mai i ens ha reconegut el gran esforç que en Mercadona hem realitzat. El seu suport en els moments més durs de la pandèmia ens va ajudar molt”, ha assenyalat Roig.

A més, ha avançat que el canal online ja és rendible. La seua facturació és de 176 milions i compta amb 1.400 empleats per a això. “Tenim una gran botiga online i ja no perdem diners, és rendible. L’abril passat vam fer un gran esforç i obrim nova botiga online a Madrid que se suma al servei a València i Barcelona“, ha explicat.

CLAUS DE LA GESTIÓ I FUTUR DE MERCADONA

Durant la seua compareixença, Roig ha explicat les claus de la seua gestió durant la pandèmia. “Fa un any assumim el compromís de garantir el proveïmentHem passat situacions molt dures i complexes i la decisió va ser centrar-nos en el nostre ‘bec i pala’: gestió, gestió i gestió”. 

El primer punt en el qual van treballar va ser “la salut i seguretat” dels “caps” (clients) i empleats. Per això Mercadona va invertir més de 200 milions en seguretat i higiene aplicant fins a 100 mesures diferents per a prevenir contra el coronavirus.

Per a aquest 2021, Juan Roig ha avançat que seguirà el creixement de Mercadona. L’any finalitzarà amb 1.200 botigues reformades per a apostar pel nou model “eficient”. També instal·laran la secció de menjars per a portar ‘Llest per a menjar’ en un total de 850 botigues de tota Espanya. L’objectiu és incrementar les vendes un 3,7% i aconseguir així els 27.850 milions d’euros.